2008-03-21 18:08:06• hírek • Anna Szelényi

Top 6: A legdrágább válások

moneyKinek, mennyit ér a válás? A hírességeknek minden bizonnyal mindent megér!
A híresség számos esetben reklámnak használják a házasság intézményét, hisz rengetegszer házasodnak, majd hirtelen elválnak, ezáltal felkeltve a kíváncsi médiumok érdeklődését.

Ám a jól jövő ingyen reklám, utólag nem is bizonyul annyira „olcsónak” hisz a válással egyúttal óriási vagyonok kerülnek elosztásra.

Lássuk, kinek mennyit ér a válás:

1. Frederick és Vera Chilube: 2.5 milliárd dollár

Azok számára, akiknek Vera Chilube neve nem hangzik ismerősen, elmondanánk, hogy Zambia volt elnökének ex-feleségéről van szó. A per következtében Vera belement egy egyességbe, természetesen a „szerény” 2,5 milliárdos összegért, amely egyébként Zambia profitjának 75%-át képviseli. Mai napig sem lehet tudni, hogyan sikerült a volt elnöknek egy ekkora vagyont összeharácsolnia, ám amit tudunk, az az, hogy a per végeztéig Zambia állama állja Vera „szociális segélyét”.

2. Rupert és Anna Murdoch: 1.7 milliárd dollár

Ha Rupert Murdochról van szó, akkor azt is tudniuk kell, hogy a világ leggazdagabb embereinek egyikéről beszélünk. Az úriember 1952-ben örökölte édesapjától az ausztrál újságot, amelyből később a világ egyik legnagyobb sajtóbirodalmát teremtette meg.  1960.- ban feleségül vette Annát, akitől 3 gyermeke született. Az 1999.-es év meghozta számukra a válást is, melynek következtében Rupert 1.7 milliárd dollárral tette gazdagabbá volt feleségét. 17 nappal később a nő megházasodott férje egyik beosztottjával.

3. Paul McCartney és Heather Mills: 188-376 millió dollár

A Beatles volt tagja kénytelen volt véget vetni házasságának, amely csupán 4 évet tartott. A válás kezdeményezője Heather volt, aki arra hivatkozott, hogy a volt rock sztár bántalmazta a házasság ideje alatt. A 2006.-ban megkezdődött per következtében Heather Mills egy 188-tól 376 millió dollárig terjedő összeget tudhat magáénak.

4. Roman és Irina Abramovich: 300 millió dollár

Roman Abramovich Oroszország leggazdagabb embere, ám ő is, mint sokan mások a nulláról kezdte és keményen küzdött azért, hogy ezt a státust magáénak tudhassa. Roman vagyona körülbelül 18, 7 milliárd dollár körül mozog, így gondolom nem eshetett nehezére ebből 300 millió dollárt átengedni feleségének. A múlt év egy válással zárult az üzletember és felesége számára is, aki elsődlegesen 7 milliárd dollárt követelt. Habár vágya nem teljesült egészében, mégsem panaszkodhat, hisz így is elég gyümölcsözőnek bizonyult a 17 év házassága.

5. Michael és Juanita Vanoy Jordan: 168 millió dollár

A híres kosárlabdázó 1984-ben ismerte meg leendő feleségét egy megrendezett randin. A házasság előtt a pár aláírt egy szerződést, amely válás esetén Juanitának hozzáférést biztosított a vagyon feléhez. Ennek következtében Michael felesége a válást követően 168 millió dollárral lett gazdagabb.

6. Steven Spielberg és Amy Irving: 100 millió dollár

steven_spielberg_s_amy_irvingSteven Spielberg sem úszta meg olcsón, még ha az utolsó helyet is foglalja el a legdrágább válások ranglistáján. 100 millió dollár- ennyibe került Spielbergnek a zátonyra futott házassága, amely 4 évig csodásan működött. Habár a házasságot megelőzően köztük is született egy szerződés, végül ez fellebbezésre került és Amy csupán 100 millió dollárt szerezhetett meg férje vagyonából.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: