2011-05-06 14:50:48• hírek • Szatmár.ro

Húszéves az iskolaközpont

Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepli hamarosan a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont - az intézmény jubileumi évkönyvét pénteken mutatták be.

Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepli hamarosan a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont. Az évfordulót méltóképpen igyekeznek megünnepelni, változatos programokkal, melyek a léleknek, az értelemnek szólnak, de sportnappal az ép testre is odafigyelnek. A jeles alkalomból jubileumi évkönyv is készült, amelyet pénteken egy órától az iskolaközpont dísztermében mutatott be dr. Bura László és Ft. Lapka József püspöki titkár.

A jubileumi kiadvány hivatott arra, hogy tükörként mutassa meg az iskola elmúlt húsz évének eseményeit, eredményeit. A kiadvány összegzi mindazokat a célkitűzéseket, amelyek megvalósultak, és rávilágít azokra a feladatokra, amelyeket a jövőben kell elvégezni: a minőségen javítani, az elvárásoknak magasabb színvonalon megfelelni.

„1990-ben, a néhai Reizer Pál püspök úr indíttatására alapították meg az iskolát, bár az akkor törvények adta lehetőségek alapján, szemináriumi líceumként. Hosszú évek kellettek ahhoz, hogy az épülettel nem rendelkező, tanárokkal és iskolai felszereléssel is gyengén álló iskola megvesse a lábát, ám ez sikerült. Ebben a tanintézményben a munka az önkifejezés eszköze az egész közösség számára. Az iskola pedig mára a szatmári tanintézmények élvonalába küzdötte fel magát" - magyarázta az iskolaalapító igazgatója, dr. Bura László.

Ft. Lapka József püspöki titkár, a tanintézmény egykori diákja színes képekkel, az iskola fontos rendezvényeinek emlékezetes momentumainak felelevenítésével mesélt a jóra csábító, fontos programokról - a lelki napokról, a szeretetszolgálatról, a különböző versenyekről és ünnepségekről -, amelyek összekovácsolták a Hám János közösségét.
Az iskola húsz év alatt elért eredményeihez pedig Kónya László főtanfelügyelő-helyettes gratulált a tanintézmény közösségének.


Felolvastak a könyvből
Felolvastak a könyvből



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: