2019-12-21 12:20:34• hírek • Bajnai Botond

Húszéves a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés

Péntek délután 20. születésnapját ünnepelte az RMDSZ égisze alatt működő Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK). Az ünnepségen jelen volt a szervezet számos jelenlegi és egykori tagja.

 

„Megfelelő emberekkel a legnehezebb nap is könnyű, rossz társakkal a legegyszerűbb feladat is kínlódás. – Úgy gondolom, hogy megfelelő emberekkel voltunk és vagyunk körülvéve mi MIK-esek. Ezt pedig mi sem bizonyíthatja jobban, mint az az érzés, hogy 20 év eltelt egy szempillantás alatt” – ezekkel a szavakkal indította ünnepi beszédét Muresán István a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés aktuális elnöke péntek délután a szervezet két évtizedes, jubileumi születésnapján.

 

Köszöntő szavait követően felkért mindenkit, egy perces néma csönddel emlékezzenek meg a szervezet elnökségi egykori tagjáról, Tóth Örsről, aki 6 évvel ezelőtt vesztette életét egy tragikus balesetben.

 

A néma pillanatokat a szervezet egykori elnökeinek, elnökségi tagjainak visszaemlékezése követte: elsőként Barta Helga a MIK legelső elnöke szólt a jelenlévőkhöz, visszaemlékezett a 20 évvel ezelőtti aktív tagok lelkesedésére, majd örömmel állapította meg, hogy ez az odaadás és lelkes hozzáállás két évtized elteltével sem lankadt, mely bizonyára szavatolni fogja a szervezet további, legalább 20 éven át tartó eredményes működését.

 

Pataki Csaba megyei tanácselnök szintén örömmel állapította meg, hogy a 20 évvel ezelőtt létrejött, sokszor radikális szervezetként emlegetett közösség két évtized elteltével is működik, szép eredményeket ért el, sőt, mára már egy sokkal barátságosabb közegben tevékenykedhet, mint megalapítása idején. Elmondta, amíg van kiért, addig érdemes lesz ezt csinálni, éppen ezért bízik benne, hogy 20 év elteltével hasonlóan jó csapat, egy erős utánpótlással ünnepelhet majd.

 

Kereskényi Gábor polgármester a szervezet alapítója és egykori elnöke elmondta, az első lépések nehezebbek voltak, de jól tudták szükség van egy életképes magyar ifjúsági szervezetre Szatmárnémetiben, melynek két évtizedes eredményes munkája jelzi azt, hogy a MIK-nek volt, és van ma is létjogosultsága. Majd felhívta a figyelmet arra, hogy ez a kezdeményezés mindig eredményes maradhasson a fiatalok aktuális igényeit szem előtt tartva kell működnie, ahogy eddig is tette.



 

Magyar Lóránd parlamenti képviselő azt kívánta, a szervezet jelenlegi tagjai legyenek képesek nyomdokaiba lépni azoknak, akik 20 éve és azóta részesei voltak ennek a kezdeményezésnek, vállaljanak szerepet a közéletben, hiszen mindig szükség lesz olyan fiatalokra, akik tenni szeretnének a városért és a magyarságért.

 

Molnár Gyöngyi a szervezet egykori alelnöke arra bíztatta a jelenlegi tagokat, mindig helyezzék emberi kapcsolataikat az anyagiak, és egyéb másodlagos dolgok elé, hiszen azok hosszú távon mindennél többet érnek.

 

Ezt követően ismét Muresán István vette át a szót. Néhány mondatban ő is visszaemlékezett arra az időre, amikor ő vette át a szervezet vezetését. Akkor a legnagyobb cél még több fiatal bevonzása volt, melynek sikeréből építkezve új, azóta hagyománnyá való rendezvényeket tudtak életre hívni. Kiemelte a 2016-os év sikerét, és köszönetet mondott azoknak, akik közreműködése által sikerült a MIK-et értékesnek és fontosnak megőrizni.

 

Új arculat a következő évtizedre - Leleplezték a MIK új logóját

 

A MIK elnöke elmondta, a szervezet megalapítása óta nem történt egy arculatváltás, így a MIK korábbi szimbólumai nem feltétlenül képviselik már azt, amit egy ifjúsági szervezetnek közvetítenie kell.

Elmondta, fontos, hogy az új arculat és logo tükrözze, hogy az ifjúsági szervezet közel áll a fiatalokhoz és tartja a lépését az aktuális trenddel.

A jövőbe tekintve pedig megígérte, ezután is profi hozzáállással fognak dolgozni, ahogy elődeik is tették, ezért biztos benne, hogy 10, 15 és 20 év múlva is együtt tudnak majd ünnepelni.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: