2013-11-29 17:21:41• hírek • Szatmár.ro

Húszan a fáklyás felvonuláson

A Vöröskereszt fáklyás felvonulással hívta fel a figyelmet az AIDS terjedésére.

Immár hagyomány, hogy a Szatmár Megyei Vöröskereszt az AIDS világnapján fáklyás felvonulást szervez, amellyel a HIV vírus és az AIDS megállíthatatlan terjedésére hívják fel a figyelmet. Az elmúlt években volt hogy száz, de volt olyan is, hogy kétszáz önkéntes és szimpatizáns vett részt a megmozduláson, ám idén jóval kevesebben válaszoltak a szervezet hívó szavára.

Nagyjából húszan vonultak fel a régi illetve az új városközpontban, gyertyákkal és fáklyával, előtte és menetelés közben pedig szórólapokat osztogattak, amelyeken a HIV vírus terjedésének a lehetőségeit taglalják. Ezeken szerepel az is, hogy melyek azok a helyzetek, amikor nem lehet elkapni a később immunbetegséget okozó vírust, hogyan kell helyesen óvszert használni és hogyan lehet védekezni a megbetegedés ellen.

A szórólapokon szerepel egy ingyenesen hívható telefonszám is, amelyen számos információhoz juthatnak hozzá az érdeklődők. A 0 800 800 033-as számon például felvilágosítást tudnak adni arról, hogy a telefonálóhoz legközelebb hol végeznek HIV-tesztet, de arról is, hogy melyek azok az intézmények/szervezetek, ahol ingyen lehet óvszerhez jutni.

Felvonulást szervezett a Vöröskereszt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: