2011-07-09 12:39:51• hírek • Balog Anita

Huszadszor elevenítették fel a diákévek emlékeit

Jubileumi Véndiáktalálkozót tartottak szombat délelőtt a Református Gimnázium udvarán. Újra több száz egykori diáktárs látta viszont egymást, emlékeztek együtt a diákévekre és meséltek sorsuk alakulásáról az iskolapad elhagyásától mostanáig.

A viszontlátás örömnének mámorában úszva telt a szombat délelőtt azoknak a Szatmárnémetiben végzett diákoknak, akik hosszú évek után látták viszont egykori osztálytársaikat, évfolyamtársaikat. A világ minden szegletéből érkeznek a rendezvényre egykori szatmári diákok, sokan pedig a Véndiáktalálkozó idejére tervezik be kerek évfordulós osztálytalálkozójukat is. Nem volt ez idén sem másként: egy 55, két 50, két 45, egy 40, egy 35, két 30, hat 25, három 20 egy 15 és nyolc 10 éves osztálytalálkozóra is sor került pénteken illetve szombaton.

A XX. Véndiáktalálkozó is az emlékezésről szólt, de talán most még inkább, mint eddig: szombati műsor kezdetén Gönczy Gábor VDSZ-elnök köszöntötte az egybegyűlteket, aki az elmúlt egy évben eltávozott szervezőkről, alapító tagokról emlékezett meg. Tóth Jutka néniről, a Véndiákszövetség pénztárosáról, Jékel "Zsuzsikáról", a véndiák-zászló megalkotójáról valamint Debreczeni Éváról, aki a VDSZ kiadványainak szerkesztője volt.

A szombat délelőtti rendezvényen - a jubileum jegyében - köszöntötték Ábrám Sámuelt, a Véndiákszövetség alapító-elnökét és Pittner Sándort, alapító alelnököt. Ábrám rövid beszédében a Véndiákszövetség kezdeteire emlékezett, Ligeti Zoltán tiszteletbeli elnökre, az első gyűlésekre, az első kapcsolatfelvételekre.


Főhajtás az In Memoriam táblánál
Főhajtás az In Memoriam táblánál


Dr. Kiss Sándor ezt követően felolvasta az idei Véndiáktalálkozó fővédnökének, Bodor Miklós kémikusnak az üzenetét. Bodor, a Floridai Egyetem professzora nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy fő védnöke lehet a rendezvénynek, amely összehozza és összetartja a szatmáriakat, a szatmári magyarságot.

A rendezvényen természetesen felvonultak a kerek évfordulós osztályok és megkoszorúzták az épület falán található In Memoriam táblát, ami az iskola elhunyt egykori diákjaira és tanáraira emlékezik-emlékeztet.

Az iskola udvarán tartott programot követően az érdeklődők a díszterembe vonultak, ahol sor került Dr. Kiss Sándor könyvének bemutatójára, melynek címe: Szatmárnémetitől a világhírig, s Bodor Miklós életpályáját ismerteti meg. Ezt Vida István fotókiállításának a megnyitója követte: a kiállításon a geológus mérnök által Peruban készített képek láthatók, a kiállítás címe pedig: Az inkák nyomában.

A  Szatmár.ro-t  a Facebook-on is megtalálod. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót az eseményről.

Ábrám Sámuel emlékezik a kezdetekre
Ábrám Sámuel emlékezik a kezdetekre



Fotókiállítás nyílt: az Inkák nyomában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: