2015-01-20 11:45:42• hírek • Kocsis Zoltán

Húsz új óvoda Szatmár megyében

Két óvoda építése már elkezdődött, öt esetben már átadták a területet, három község önkormányzata közigazgatási elmaradással küszködik - ám Szatmár megyében összesen húsz óvoda épül a következő években.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint Tasnádon már az építkezés 75%-a elkészült, Hiripen pedig 35% körül tartanak. Ezen kívül Érkáváson, Batarcson, Kányaházán, Alsóhomoródon és Hadadon már hivatalosan is átadták a területet, amelyre az óvoda épülete kerül majd.

Némi fennakadás van ugyanakkor Tasnádszántón, a polgármesteri hivatal nem adta még ki az építkezési engedélyt, valamint Szakaszon és remetemezőn, ahol az önkormányzatnak magának kell lebontania a régi óvodaépületet.

Ezzel együtt koránt sem áll le azonban az óvodaépítés Szatmár megyében: a tanfelügyelőség szerint idén írják ki a licitet további tíz építése érdekében: Hadadnádasdon, Ákoson, Királydarócon, Krasznaterebesen, Csedregben és Börvelyben három csoportos óvoda, Felsőberekszón, Lázáriban, Avasújvárosban és Avasfelsőfaluban pedig négy osztályos óvoda épül majd.

Claudiu Mondici tanfelügyelő szót ejtett továbbá a szatmári tanügy egyéb területein esedékes beruházásokról is. Elmondta, hogy a 2007-2008-ban elkezdett 153 komoly beruházás közül 130-at sikerült befejezni eddig, Amikor a kormány elzárta a pénzcsapot, a helyi önkormányzatok egyéb finanszírozási források után néztek: Európai Unió, egyéb kormányprogramok. A még be nem fejezett beruházások megvalósításához közel négy millió lejre lenne szükség, mondta Mondici.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: