2013-10-28 12:33:54• hírek • Kocsis Zoltán

Húsz százalékkal nőtt több Szatmár megyei projekt támogatása

Húsz százalékkal emelte meg a kormány több Szatmár megyei önkormányzat beruházásainak a támogatását, az erről szóló szerződéseket péntek reggel írták alá a regionális fejlesztésekért felelős minisztérium, a megyei tanács és az önkormányzatok képviselői.

A felek június közepén látták el először kézjegyükkel a szerződést. Akkor tíz beruházás összesen 10,2 millió lejes kormánytámogatás kapott. Ezt most 4,45 millióval toldotta meg a kabinet, a támogatás összértéke tehát 14,65 millió lejre emelkedett. Hétfő reggel a megyei tanács gyűléstermében Adrian Stef tanácselnök, Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök jelenlétében Tatar Ioan bikszádi, Bartok-Gurzau Ioan krasznabélteki, Copil Gheorghe kányaházai, Stet Vasile szopori, Ciuta Ioan kisgércei, Gyákon György túrterebesi és Balog Daniel királydaróci polgármesterek írták alá a szerződést a minisztérium képviselőivel.

A legnagyobb értékű beruházás Domahida települést érinti, ahol híd készül a Kraszna folyó fölött a DJ195C jelzésű megyei úton. Ennek értéke 1,64 millió lej. Hasonló infrastrukturális bővítés zajlik Tarsolc településen is, ahol a Ciora-patak fölé építenek egy kis hidat, ezt 326 ezer lejjel támogatja a kormány. További 194,6 ezer lejt utal a minisztérium a Túrterebes és Kisgérce közötti DC7 községi út modernizálására és 348 ezer lejt az Érszentkirály - Érkisfalu - Krasznamihályfalva közötti DC141 községi út aszfaltozására.

A legtöbb beruházás az ivóvíz- és kanalizálási hálózat bővítését érinti. Bujánháza, Terep és Bikszád ívóvízhálózatának munkálatait további 100 ezer, Krasznabéltekét 778,9 ezer lejjel támogatja az állam, Kányaháza szennyvízhálózata és tisztítóberendezése 300,47 ezer lejt, Alsószopor, Dobra és Nántű hasonló beruházása 452 ezer lejt, Kisgérce pedig 300 ezer lejt kap ugyanerre.

A júniusban támogatott projektek közül a Homoród és Pácafalu, valamint a Kisdengeleg és Érdengeleg közötti útszakasz már elkészült. A Lunaforráshoz vezető DC 75-ös községi útszakasz megépítéséhez szükséges pénzforrás megvan, míg Avasújfalu kanalizálása valamint a Nagymező - Kakáktelep közötti útvonal a későbbiekben kerül fel a kormánytámogatások listájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: