2013-02-27 11:03:53• hírek • Póti Orsolya

Húsz szatmári diák szerepelhet az országos döntőkön

Az elmúlt héten több országos tantárgyverseny megyei szakasza is megrendezésre került Szatmárnémetiben. Ezek eredményeiről tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője, Mariana Brumboiu.

Szombaton a kémia valamint a román nyelv és irodalom tantárgyversenyen, illetve a műszaki tantárgyak vetélkedőjének írásbeli próbáján mérkőzhettek meg a diákok, vasárnap pedig a latin nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulója került megrendezésre a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

A legtöbb diák (összesen 360-an) a román nyelv és irodalom tantárgyversenyre jelentkezett, 74 tanuló vett részt a kémia tantárgyversenyen és húszan mérkőztek meg latin nyelvből és irodalomból.

Szatmár megyét a román nyelv és irodalom országos döntőjén Roman Ioana (V. osztály), Bilatiu Iulian (V. osztály), Botis Bogdan (VI. osztály). San Alexandra (VII. osztály), Blidar Diana (VIII. osztály), Bud Antonio Eduard (VIII. osztály), Popa Andra (IX. osztály), Beres Geanina (X. osztály), Bob Ruxandra (XI. osztály) és Dumitru Oana Denisa (XII. osztály) képviselik.

A március 30. és április 2. között Botosani-ban megrendezésre kerülő latin nyelv és irodalom országoson négy diák képviseli megyénket, név szerint: Coniosi Marinela (VIII. osztály), Tuturas Madalina (IX. osztály), Hura Marta Elisa (X. osztály), Monea Ana Adriana (XI. osztály).

A kémia tantárgyverseny megyei fordulójáról összesen hat diák jutott tovább, azaz Fernea Mihai (VIII. osztály), Orha Anca (IX. osztály), Kolozsvári Henrietta (X. osztály), Demian Atanasiu (X. osztály), Dehenes Anamaria (X. osztály) és Orha Tudor (XI. osztály).

A román nyelv és irodalom országos döntőjére március 31. és április 5. között kerül sor Konstancán, a kémia tantárgyverseny döntőjét pedig március 31. és április 6. között rendezik meg Piatra Neamton.

Az országos döntőre továbbjutó diákok elsősorban a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Doamna Stanca Főgimnázium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum és a Ioan Slavici Főgimnázium tanulói.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: