2013-06-11 15:42:29• hírek • Szatmár.ro

Húsz leendő szakács vizsgázott

Húsz frissen végzett szakács vizsgázott sikeresen a Kisiparosok Kamarája által szervezett tanfolyamon.

A Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív Program keretében a Szatmár Megyei Kisiparosok Kamarája folyamatosan tanfolyamokat szervez, melyeken szakmához és a minisztérium által elismert diplomához juttatják a munkavállalás terén hátrányos helyzetben levő személyeket. A képzések során főleg vidéki, munka nélküli személyek kezébe próbáltak egy-egy szakmát adni, amely segít a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

A keddi napon húsz szakácstanfolyamot végzett hölgy vizsgázott. Az először elméleti, majd gyakorlati oktatást hasonló sorrendben követte a vizsga is. Előbb egy teszt kitöltésével bizonyították tudásukat, majd bemutattak egy általuk elkészített ételt, elmagyarázva a vizsgáztatóknak, hogyan készítették el az ínycsiklandozó falatokat. A leendő szakácsokat egyébként Traian Costines és Margareta Costines avatta be a szakácsok legféltettebb titkaiba. 

A Kisiparosok Kamarájának ez volt a második szakács-tanfolyama, az első szakácsok januárban végeztek. Azóta
kőműveseket, asztalosokat, vízvezeték-szerelőket, villanyszerelőket, kéményseprőket, pincéreket, panzió-vezetőket is képeztek a tanfolyamokon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: