2012-10-13 12:51:48• hírek • Kocsis Zoltán

Húsz kamionsofőrt keresnek magyarországi cégek

Szokatlanul sok betöltetlen munkahely van Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban, derül ki a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb jelentéséből. Szatmár megyében összesen 497 munkavállalót alkalmaznának - fél százzal többet, mint egy héttel ezelőtt.

Hétről-hétre a betöltetlen munkahelyek túlnyomó többsége a megyeszékhelyen várja a dolgozni vágyókat. Ez most sincs másként, mégis szokatlanul sok rendelkezésre álló állás van a megye másik két nagyobb városában. Nagykárolyban 15 személyt alkalmaznának a textiliparban és keresnek két autószerelőt és egy-egy autófestőt - és villanyszerelőt. Avasfelsőfaluban pedig hatvan emberre van szükség a textiliparban.
Szatmárnémetiben is a textiliparban van a legnagyobb munkaerőhiány, szám szerint 232 személy számára lenne ott munka. Emellett jelentős számú, 38 biztosítási ügynököt is alkalmaznának, továbbá 23 asztalos, tíz elektrotechnikus és 13 eladó is munkát kaphat. De keresnek szakácsokat, minőségi ellenőrt, lakatost, pincért, favágót, kőművest - és a sort lehetne még folytatni.

Tasnádon, Erdődön és Turcon viszont egyetlen betöltetlen munkahelyről sem jött jelentés.

Aki külföldi munka felé kacsintgat, talán ő is találhat valami kedvére valót. Magyarországi cégek nem kevesebb, mint húsz kamionsofőrt alkalmaznának. Norvégiában tíz ácsra, hat villanyszerelőre és különböző területeken tevékenykedő mérnökökre lenne szükség. Németországi munkaadók három sotfware-fejlsztőt és két egészségügyi asszisztenst, Szlovákiában pedig két fogorvost alkalmaznának.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: