2018-11-19 10:24:45• hírek • Bede Emőke

Húsz évvel ezelőtt ültették a fenyőt, mely idén a város karácsonyfája lesz

Mint arról a Szatmár.ro is beszámolt az elmúlt héten, a város központjában felállításra került az a fenyőfa, melyre hamarosan a karácsonyi díszek és fényfüzérek is felkerülnek.

Szatmárnémetiben az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a város karácsonyfáját nem egy erdőből vágják ki, hanem az év közben befutott felajánlásokból választanak ki egy tetszetős példányt. Idén sem volt ez másként: az idei fa az Azuga utcáról, pontosabban szólva Ary József udvarából érkezett.
 

A polgármesteri hivatal beszámolója szerint a tulajdonos 20 évvel ezelőtt, lánya születését követően ültette a mostanra 15 méter magasra nőtt fenyőt. Két évtizednyi örökzöld lét után pedig egy új, nemes szolgálat vár a fára, ugyanis heteken keresztül fog Szatmárnémeti ünnepi dekorációjának központi elemeként díszelegni az egykori Pannónia Szállóval szemben.



Az ünnepi hangulathoz azonban csak nem csak a csillogó karácsonyfa és a park díszítése járul majd hozzá, hanem a központban összefutó utcák dekorációja, a csillagok és a harsonás angyalok is. A karácsonyi díszkivilágítás hivatalos felkapcsolására idén november 30-án kerül sor, azaz szűk két hét múlva teljes pompájukban is megszemlélhetjük a fényes díszeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: