2013-06-22 14:58:09• hírek • Póti Orsolya

Húsz éves születésnapját ünnepelte a West Medica Klinika

Születésnapi rendezvényt tartott június 22-én, szombaton a West Medica, - közismertebb és régi nevén a Caritas Klinika - a szatmáriak által jól ismert, ambuláns szolgáltatásokat nyújtó egészségügyi intézmény.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte szombaton a West Medica Klinika, amelynek vezetősége, ez alkalomból hálaadással, ünnepi örömmel és bizakodó előretekintéssel szorította meg kollégái, barátai és támogatói kezét.

A rendezvény hálaadó szentmisével vette kezdetét a Római Katolikus Székesegyházban, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök és Schupler Tibor plébános szólt az egybegyűltekhez. A közös hálaadás után a Dinu Lipatti Filharmóniába vonulták át a klinika munkatársai és meghívott vendégeik, partnereik.

Elsőként dr. Láng László, a West Medica vezetője köszöntötte az egybegyűlteket román és német nyelven egyaránt, ugyanis számos ausztriai és németországi barát és partner tette tiszteletét az ünnepségen.

„Eltelt húsz év, amióta a Caritas Klinika megnyitotta kapuit. Eljön az az idő, amikor az embernek vissza kell tekintsen, és meg kell nézze, hogy milyen utat járt be az évek során. Ez alkalommal mi is visszatekintettük, és megpróbáltunk mérleget vonni Fő szempontjaink a húsz év alatt azok voltak, hogy egyrészt szakmailag próbáljunk megfelelő ellátást biztosítani a szatmári lakosságnak, ugyanakkor nagyon fontos volt az is, hogy megfelelő emberi hozzáállásról adjunk tanúbizonyságot" - mondta el Láng, aki beszéde végén elérzékenyülve mondott köszönetet barátainak és kollégáinak az önzetlen, kitartó munkáért.

A klinikavezető köszöntötte helyi partnerei mellett külföldi támogatóit is, így Inge Reckowot, az Oldenburgi - Rastedei Rumanienhilfe Szervezet vezetőjét, Hugo de Vlaminck plébánost Dürnsteiból, Wolfgang Friedl-t, az Augsburgi Caritas Szervezet képviselőjét, valamint Michael Beckert, a Duisburgi - Dienslaken Rumanienhilfe Szervezet részéről.

Továbbá az ünnepségen jelen volt és köszöntőbeszédet mondott Radu Roca alpolgármester, Schupler Tibor igazgató, plébános, Bumbulut Calin, a Szatmári Családorvosok Egyesületének elnöke, Georgeta Pop, a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztár vezetője és nem utolsó sorban Löchli Tünde, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezetője.

„A mai rendezvényen úgy érzem magam, mint egy szülő, amikor gyermeke nagykorú lesz, és felnőtté válását ünneplejük. Ugyanis láttam, hogy születik meg, fejlődik és válik önállóvá ez az intézmény, amely egykor még a Caritas Klinika nevet viselte" - mondta el Löchli, aki reméli a Caritas továbbra is jó kapcsolatot ápol a magas szintű szolgáltatást nyújtó  egészségügyi intézménnyel.

A külföldről érkezők köszöntőbeszéde után a Consonantia kamarazenekar lépett színpadra, amely Vivaldi „Harmóniai szeszély" című művével készült erre a különleges alkalomra.

Zárásképpen a „Caritas Medica: 20 év az egészség szolgálatában" címet viselő néhány perces fotó-összeállítást tekinthette meg a közönség. Ebből kiderült az is, hogy a két évtized alatt több mint 1.600.000 orvos-beteg találkozóra került sor. „Ez egy óriási nagy szám, hihetetlennek tűnik első látásra; emellett az áll, hogy nem tettünk egyebet, csak megpróbáltuk becsülettel, tisztességgel végezni a munkánkat" - nyilatkozta Láng László.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: