2014-11-06 11:29:13• hírek • Szatmár.ro

Húsz éves a Szatmárnémeti EKE - faültetéssel ünnepelnek

Szatmárnémetiben az Erdélyi Kárpát Egyesületet 1994-ben alapította meg Csillag Antal, földrajztanár és természetbarát. A szatmári EKÉ-t, Erdély többi városához hasonlóan, a természet és természetjárás szeretete hívta életre.

A szervezet fennállása óta számtalan sikeres rendezvényt és kirándulást szervezett, amelyeken összességében több ezren vettek részt. A tagok önzetlen és önkéntes munkája több generáció számára mutatta be a környező vidék és természet szépségeit. Kirándulva, szórakozva nevelte a fiatalokat és időseket a természet szeretetére, tiszteletére és megőrzésére.

Az eltelt évek alatt az EKE - Szatmárnémeti a régió legaktívabb zöld civil szervezetévé vált. A szervezet 20. életévét betöltve szeretné megajándékozni közössége környezetét, amelyben tevékenykedik. Ennek érdekében a város egyik zöldövezetét fejleszti és teszi barátságosabbá.

Szombaton, azaz november 8-án, délelőtt 10 órától kezdődően 20 darab platán (Platanus acerifolia) csemetét fog elültetni a 17 lakónegyedben található UFO parkban. Az EKE biztosítani fogja a csemeték gondozását, amíg azok megerősödnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: