2012-03-28 11:45:29• hírek • Szatmár.ro

Idén is lesz Húsvéti Ünnepváró a MADISZ szervezésében

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) 2012 április elsején, délután 4 órától szervezi meg a „XII. Húsvéti Ünnepváró" elnevezésű rendezvényét a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

A Szatmárnémeti MADISZ 22 éves tevékenysége alatt igyekezett tartalmas időtöltéssel szolgálni az ifjúság (fiatalok és gyermekek) számára. Társadalmunk rákfenéje a családi kötelékek szorításának gyengülése. Pénzközpontú napjaink családjai nem fektetnek hangsúlyt, gyakran önhibájukon kívül, a sok évtizedes hagyományok átörökítésére - vélik a MADISZ vezetői. Felismerték, hogy értékvesztett világunk egyik túlélési formája a családi élet újraélesztése. Az Ünnepvárót létrehívó alapgondolata is ez volt, megismertetni a gyermekekkel az ünnep igazi varázsát.

Ezért évente három alkalommal - Március 15., Karácsony és Húsvét - ünnepváró játszóházakat szerveznek melyeken olyan foglalatosságokat népszerűsítenek, amelyek az éppen aktuális ünnep várásakor időszerűek. Minden alkalommal a foglalkozások egyik része archaikus (népi hagyomány), másik része új keletű.

A „XII. Húsvéti Ünnepváró" foglalkozásain résztvevőknek alkalmuk lesz kipróbálni a méhviaszos tojásfestést de sor kerül majd tojásfestésre más eljárásokkal is - írókával, hagymahéjjal stb. -, de készülnek majd a lakásba ünnepi hangulatot csempésző ajtó és asztali díszek, bojtcsibe, nyuszitáska és még sorolhatnánk. A rendezvényre a belépés természetesen ezúttal is díjtalan.A szervezők minden szülőt és gyermeket nagy szeretettel várnak.

Húsvétvárót rendez a MADISZ a hétvégén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: