2014-04-11 11:39:46• hírek • Szatmár.ro

Húsvétváró rendezvény lesz szombaton az Aquastarban

Igazi családi program lesz a Borókagyökér Egyesület által szervezett szombati húsvétváró az Aquastarban.

A szatmárnémeti székhelyű Borókagyökér Egyesület hagyományőrző húsvétváró rendezvényt tart szombaton, április 12-én 11 órai kezdettel az Aquastar aquapark sporttermében. Az egyesület az elmúlt évben már tartott ilyen rendezvényt, idén viszont az lesz a különlegesség, hogy nem csak a magyar húsvéti hagyományokat elevenítik fel és ismertetik meg a résztvevőkkel, hanem lesz román és német nyelvű foglalkozás is. Előbbit Morar Loredana, utóbbit Rist Gabriella és Ludescher Ivett fogják tartani.

"A húsvétváró hagyományőrző foglalkozás egyik célja, hogy a gyermekekkel megismertessük és megszerettessük a húsvéti hagyományokat, hiszen a magyar kultúrkör különösen gazdag ilyen téren, s családjukban tovább éltessék ezeket a szokásokat. E mellett pedig - hiszen három nemzetiség él együtt ezen a vidéken - a gyermekek (és talán nem csak ők, hanem szüleik is) megismerik a román és a sváb húsvéti szokásokat, hagyományokat" - magyarázza Szejke Judit, az egyesület programszervezője.

A szombati húsvétvárón lesz hímes, berzselt, festett, karcolt és csipkézett tojás-készítés. Piciknek húsvéti kifestő, valamint gipsz, bőr és tészta tojástartó készités. Amennyiben az időjárás megengedi, a rendezvényre szabadtéren, az Aquastar játszóterén fog sor kerülni.

A rendezvény szervezői az elmúlt hetekben már lázasan készültek a mostani eseményre - több mint háromszáz tojást készítettek elő, fújtak ki, hogy a gyerkőcök már csak a díszítéssel legyenek elfoglalva, s hogy később a díszes tojások az ünnepi asztal ékei legyenek.

A foglalkozást követően a hagyományőrzésnél maradva Kása Melinda és Kása Zsolt népi gyermekjátékokat szervez majd a résztvevőknek.

A színes programokon a részvétel ingyenes.

Húsvétváró az Aquastarban

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: