2018-03-29 06:27:14• hírek • Közlemény

Húsvétváró barkácsolás a Refiben

A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül  a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyre mindenki szívvel és lélekkel készül. Az ünnepi készülődés a gyerekek életében is izgalmas dolog.

Mekker Melindának, a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanítónőjének beszámolóját olvashatják.


"A Református Gimnázium kisdiákjai szerdán nagy örömmel készülődtek a húsvét ünnepére. A gyerekek már nagyon  várják a húsvéti nyuszit, a tojásfestést, a locsolást és az apró ajándékokat a húsvéti fészekben. A gimnázium tanítói arra gondoltak, hogy jó lenne élvezetessé tenni az alkotás örömét, és egy közös húsvéti barkácsolással színesíteni a gyerekek számára a várakozás időszakát.



Minden osztály lázasan készülődött a húsvétra, volt, aki kopogtatót készített, mások pom-pom nyuszit, báránykát, hímes tojásokat, nyuszit papírzsacskóból és még sok más érdekes, kedves dolgot.


Több éves tapasztalat mutatja, hogy a kézműves műhelyek mind a nagyok, mind pedig a kicsik számára nagy örömet okoznak, hiszen a gyerekek büszkén viszik haza a saját kezüleg készített díszeket, munkákat, hogy a majd a szobájuk ajtaját, az ünnepi asztalt, vagy a hűtőt díszítse az ünnep során.


Mindenkinek áldott, békés húsvétot kíván a Református Gimnázium apraja és nagyja!"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: