2009-04-02 12:30:17• hírek • Parajdi Andrea

Tanácsokkal szolgál

Szatmárnémetibe is ellátogatott a pénzügyi, humánerőforrás és marketing területen kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező német szakember, Gerhard Gröber. A 66 éves nyugdíjas tanácsadó egy non profit szervezetnél tevékenykedik, amely a világ számos országába küld ki szakembereket.

A németországi Bonn városában működő SES non profit szervezetnél körülbelül ötszáz aktív nyugdíjas dolgozik, olyan szakemberek, akik több tíz éven át komoly tapasztalatokat halmoztak fel a kereskedelem, pénzügy, marketing, humánerőforrás-menedzsment területén. A szervezettől évente több ezer cég kér segítséget, ezért szelektálás alapján választják ki hová küldik ki a szakembereiket.

Gerhard Gröber a szatmárnémeti székhelyű Autonet Kft. felkérésére érkezett egy hónapra városunkban. Mint kiderült főként a vállalat eladási részlegén szolgál tanácsokkal. Tapasztalatait 31 év alatt a Wolkswagen-nél kamatoztatta, ahol többek között vezető pozicíót töltött be.

A szakember most először van Romániában, azonban két évvel ezelőtt már kapott meghívást egy bukaresti cégtől is, ám azt a felkérést végül visszautasította. Gerhard Gröber körülbelül négy hétig marad az Autonet Kft.-nél, ezt követően pedig Indiába várja őt egy másik cég. Az elmúlt évek alatt számos országban tevékenykedett. Több hónapon át segített egy nigériai, egy dél-afrikai, egy csehországi, egy lengyelországi, egy oroszországi és legútobb egy egyiptomi vállalatnak is.

Elmondása szerint leginkább Afrikában volt szükség a szakmai tudására, hiszen érezhetően az az a kontines, ahol még hosszú évekre van szükség ahhoz, hogy komoly gazdasági fejlődést érhessenek el. Romániát a gazdasági fejlődés függvényén valahová középre sorolja, véleménye szerint az Európai Uniós tagság valódi fellendülést hozhat. Gröber úgy látja, hogy a nyugati országokhoz való felzárkozáshoz legalább még tíz év kell, az hozhat majd komoly előrelépést ha Románia is bevezeti az eurót.

Ilonczai Tamás, az Autonet Kft. marketing igazgatója elmondta, már régóta elküldték a meghívást a SES szervezethez, s örvendetes tény számukra, hogy megfelelőnek ítélték a céget arra, hogy kiutaztassanak egy szakembert. -Gröber Úr munkája főként beszélgetésekből áll, megosztja velünk az észrevételeit, s olyan ötleteket ad át, amelyek segíthetik a vállalatunk még hatékonyabb működését - magyarázza Ilonczai.

A német szakember nem csak munkával tölti a napjait Szatmárnémetiben, hiszen hétvégenként vidéki települések nevezetességeit is meglátogatja, s különböző kulturális esményeken is részt vesz. Elmondása szerint, a jövőben ha úgy adódik még visszatér Szatmárnémetibe, hiszen ahhoz, hogy átlássa milyen területeken van szükség a segítségére több időre van szükség. A 66 éves tanácsadó még nem tervezi a visszavonulást, hiszen mint mondja még mindig nagy kedve van ahhoz, hogy tudásával másoknak segítsen.

Gerhard Gröber, a 66 éves nyugdíjas tanácsadó egy non profit szervezetnél tevékenykedik, amely a világ számos országába küld ki szakembereket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: