2018-03-24 14:28:44• hírek • Oszkó Viktória

Húsvétra hangolódás a Borókagyökér Egyesülettel

Fantasztikus kalács illat csapta meg az orrát azoknak, akik dél körül érkeztek a Lépésházba a Borókagyökér Egyesület Húsvétváró kézműves foglalkozásaira.

Március 24-én, szombaton délelőtt 11:00 órától várták a vendégeket, akikből nem volt hiány: legalább 100 gyerek sürgött-forgott az asztalok körül. A már megszokott barátságos, családias hangulat fogadott mindenkit, nem is kellett sok idő a kicsiknek, hogy elfoglalják magukat.
 

A párórás programra iskolás és óvodás csoportok, kísérő tanárok, a legkisebbekkel szülők is érkeztek, hogy egy kis húsvéti hangulatot szippantsanak magukba közvetlenül az ünnepi időszak előtt. A gyerekeknek egy-egy ilyen alkalom kész kavalkád: annyi érdekes feladat közül tudnak válogatni, hogy csoda, ha a szülők később haza tudják vinni őket.



 

Idén újdonságokból sem volt hiány, ki lehetett próbálni a tojáspatkolást, meg lehetett nézni, hogyan készül a sárgatúró és a csigatészta, a húsvéti kalácsra várakozva pedig még vajat is lehetett köpülni. Bőrből és kukorciacsuhéból tojástartót készíthettek a gyerekek, és szebbnél szebb karcolt tojásokkal is bővíthették a húsvéti asztal.
 

A programot az óvári Ribiszke néptánccsoport fellépése is színesítette.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: