2018-03-29 06:31:55• hírek • Oszkó Viktória

Húsvétoltak a kicsik a Kinizsi Óvodában

A csak Kinizsi Óvodaként emlegetett 24-es Számú Óvodában és Napköziben egész héten színes programokkal készültek az óvónénik.

Az igazgatóság úgy döntött, hogy a húsvéti ünnepeket megelőző pár napban tartják meg az Iskola Másként Hetet, jelen esetben a „Tudj többet! Légy jobb!” programsorozatot.


A kicsiknek minden napra jutott valamilyen különleges tevékenység, ami a húsvéti ünnepkörhöz köthető. Az Iskola Másként Hetében zajló programoknak ugyanis az a céljuk, hogy a gyerekek érdekes, kötetlen feladatokban vegyenek részt.



Ilyenkor a kicsik játszva tanulnak és az érdeklődési körüknek megfelelő területeken alkothatnak. Mivel kisgyerekekről van szó, fontos a mozgás és az, hogy az óvónők le tudják vezetni a csoportok felesleges energiáit, így a szerdai táncházas program például nagyon jó ötletnek bizonyult, de a csütörtöki kézműves foglalkozásnak is hatalmas sikere volt.


Minden csoportban más-más feladatokkal kedveskedtek az ovisoknak. A kiscsoportban húsvéti tojásokat vágtak ki színes papírból, a középsőben volt nyuszifestés és tojástartó készítés is. Utóbbihoz a gyerekek egy adott mintát színeztek ki, majd az óvónéni segített nekik összeragasztani, hogy elkészülhessen az egyedi húsvéti dekoráció. A nagycsoportosok képeslapot készítettek.


A gyerekek műveit előbb néhány napig kiállították az óvoda épületében, hogy gyönyörködhessenek az elkészült alkotásokban, majd mindenki megkapta a sajátját, hogy hazavihesse emlékbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: