2008-03-25 15:25:15• hírek • István Löchli

Húsvétkor is ellenőriztek a fogyasztóvédők

 Ismét tetten érték a fogyasztóvédők a szabályokat be nem tartó árusokat.

A húsvét alkalmával a Szatmár megyei fogyasztóvédők ellenőrző akcióba kezdtek, hogy kiszűrjék a romlott termékeket árusítókat, valamint a szabályokat be nem tartó árusokat.

Ezúttal a nagyobb hipermarketekbe látogattak el, tojásárut valamint hústermékeket ellenőrizve, de ennél jóval több sajnálatos visszaélésre bukkantak. Amint azt Lucian Rus, a fogyasztóvédők igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, minden évben számos bejelentés érkezik, hogy rossz vagy romlott árut vásároltak. A tavalyi évben a lejárt szavatosságú élelmiszerek, valamint a hirtelen árnövekedés miatt volt a legtöbb lakossági bejelentés.

A hétvégén tartott ellenőrző akció során 20 kereskedelmi egységet ellenőriztek, köztük hipermarketeket, magazinokat,  piacokat, és számos rendellenességre leltek. A leggyakoribb kihágások: - 120 napja lejárt italok, üdítők; lejárt szavatosságú élelmiszerek; - fel nem tüntetett ár és román nyelvű termékismertető; - rossz mérleg. A megvizsgált 20 kereskedelmi egységből 15-ben találtak visszaéléseket, és 12 kereskedelmi egységet összesen 40 ezer lejes pénzbírságban részesítettek.

Lucia Rus igazgató felhívta a lakosság figyelmét, hogy amennyiben rossz, lejárt szavatosságú termékkel szolgálják ki, vagy valamilyen formában megkárosítják, akkor azonnal értesítse a fogyasztóvédőket a 736.240 telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: