2009-03-30 15:58:06• hírek • Szatmár.ro

Húsvéti ünnepváró

A szatmárnémeti MADISZ idén is megszervezi az immár hagyományosnak számító húsvéti ünnepváró rendezvényét - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kánya László elnök.

Április 5-én, virágvasárnap kilencedik alkalommal rendezi meg a húsvéti ünnepvárót a szatmárnémeti MADISZ. Ahogyan azt megszokhattuk, a rendezvény helyszíne ezúttal is a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. A főgimnázium földszinti termeiben sorra kerülő rendezvényre délután 4 órától várják az érdeklődőket. A szervezésben és a foglalkozásokban segítségükre lesz a Galopp lovasiskola, az Aranykapu Kulturális Egyesület, és az Elite kutyakiképző iskola - tudtuk meg Kánya László MADISZ-elnöktől.

A gyerekek az idei ünnepvárón is érdekes foglalkozásokon vehetnek majd részt.

Lesz tojásfestés, mely során elsajátíthatják az írókával és viasszal történő tojásdíszítés technikáját. Az ehhez szükséges 500 tojást egyébként már beszerezték a szervezők. A gyerekek továbbá megtanulhatják, hogyan kell hagymahéjjal és levelekkel tojást festeni, a tojástartó készítésítést, valamint gipszfigurák öntését és kifestését. Lesz még műlovas bemutató, nyuszi simogató, képeslap és virágkészítés is, közbe pedig a Csillagocska gyermeknéptáncosok vezetője a nagyváradi Benedek Árpád tart gyerektáncházat - magyarzáta Kánya.

Nagy érdeklődés övezte a toljásfestést a tavalyi húsvéti ünnepvárón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: