2013-03-26 16:53:58• hírek • Póti Orsolya

Húsvéti ünnepségre került sor a Reménység Központban

Megszokhattuk már, hogy a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központ látogatói előadásokkal készülnek az ünnepekre. Nem történt ez másként idén, húsvéthoz közeledve sem: az idősek és a meghívottak színes és vallásos előadással örvendeztették meg társaikat.

Március 26-án, kedd délelőtt 10 órától húsvéti ünnepségre került sor a szatmárnémeti Reménység Központban,

A mostani előadás különlegessége az volt, hogy a vallásos énekek mellett a központ kedvezményezettjei előadták a tékozló fiú történetét, annak főbb mozzanataival emlékezve a bibliai eseményekre.

A délelőtti program részeként a görög katolikus és a református egyház részéről érkezett lelkészek olvastak fel bibliai igét és szóltak néhány szót a húsvétról. A Szamosnegyedi gyülekezet részéről Bogya-Kis Mária református lelkész olvasott fel verseket a Lukács írása szerinti szent evangélium 8. részéből.

„Ez a mostani igén is éppen arról szó, hogy irgalmas Istenünk van, aki Úr az élet és a halál felett. Ő a mi feltámadásunknak az Ura és az Istene. Hát kapaszkodjunk az ő szeretetébe és merjünk abban bízni, hogy neki nincsen gyönyörűsége az emberi szenvedésekben, hanem azon fáradozik ma is, hogy kinek-kinek a maga emberi nyomorúságában segítsen és végül szabad bíznunk abban, hogy még a halálon is át fog vezetni bennünket az Isten országába" - mondta el a tiszteletes asszony.

Vass Lóránd káplán ünnepi beszéde után az egybegyűltek közösen imádkoztak, majd a rendezvény vidámabb részeként húsvéti locsolóverseket mondtak.

A Reménység központ egyébként 20 éve működik a Caritas égisze alatt. Az intézmény célja, hogy színesebbé tegye az idősek számára az egyhangú hétköznapokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: