2018-03-28 08:22:28• hírek • közlemény

Húsvéti ünnepség a Reménység központban

A nagyböjt időszakában a Reménység központba járó nyugdíjasok húsvéti dekorációkat készítenek, énekelnek, imádkoznak, és rendszeres próbák keretében készülnek az ünnepi műsorra, melyet hagyományosan nagykedden szoktak bemutatni.

A két húsvét közelsége miatt idén egyszerre ünnepeltek az idősek. A kedd délelőtt megszervezett eseményen a klubtagok mellett jelen volt Láng László Caritas vezérigazgató, Silaghi Cristian ortodox, Bogya Kis Mária református és Schupler Tibor római-katolikus lelkipásztor is.
 

Az ünnepi műsor keretében a „Jézus betegeket gyógyít” című színjátékot mutatták be az idősek és nagyböjti énekeket énekeltek. A kétnyelvű előadás a magyar és a román klubtagokat egyaránt Jézus kortársaivá tette, felelevenítve előttük a csodákat, melyeket megváltónk cselekedett, fellobbantva lelkükben a remény lángját, megerősítve hitüket abban, hogy számukra is van gyógyulás, számukra is van kegyelem és megváltás. A közös imádság után húsvéti énekek és locsolóversek hangzottak el.
 

A Reménység Nappali Idősközpont idén ünnepli fennállásának 25. évét, ezért a vendégek mindegyike említést tett erről beszédében. Silaghi Cristian ortodox pap elismerően beszélt az intézmény tevékenységéről, a „Reménység évének” nevezve az ideit. Bogya Kis Mária elmondta, hálás azért, hogy létezik ez a klub, immár 25 éve ő is ide jár, hiszen a keresztény ünnepek alkalmával megtartott események rendszeres meghívottja. Schupler Tibor atya a Reménység klub életmentő, életet hosszabbító szerepéről beszélt, hiszen ez egy olyan hely, ahol az idősek érezhetik az élet ritmusát, impulzusát, érezhetik azt, hogy az élet szép és élni érdemes. Schupler atya méltatta az intézményvezető, Hauler Magdolna áldozatos munkáját is, aki megalakulása óta vezeti a központot, a klub motorjának, lelkének nevezve őt.
 

A Reménység központ életében a következő fontos esemény a májusi bál lesz, melynek keretében az intézmény negyed évszázados fennállását is megünneplik majd.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: