2008-05-20 16:26:56• hírek • István Löchli

Tizenöt éves a Reménység Központ

 A Reménység Központ kedden ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját.

A Szatmárnémeti Caritas szervezet által működtetett Reménység Központ a keddi napon ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, mely alkalomból méltó ünnepséggel emlékeztek.

Az ünnepségen a nyugdíjasok mellett jelen volt a Caritas vezetősége, valamint a helyi önkormányzat képviseletében Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere és Viorel Solschi alpolgármester is.

Ilyés Gyula polgármester a rendezvényen megtartott beszédében elismeréssel szólt a szervezet munkájáról. - A polgármesteri mandátumom megkezdésekor, mikor még néhány alig néhány napja voltam hivatalban, Löchli Tünde megkeresett, hogy szükség lenne létrehozni egy ilyen központot. Az első Reménység Központ mindenkit meglepett szépségével, hangulatával, és főleg a fogadtatással. Nem volt akkoriban igazán megszokott, hogy az önkormányzatok és civil szervezetek között ilyen jellegű összefogás jöjjön létre, így egy követendő példát tudtunk állítani minden önkormányzatnak.”

Az ünnepség programja igen változatosra sikeredett, ugyanis a hivatalos köszöntőket követően a Reménység Központ idősei különböző műsorokkal szórakoztatták a közönséget.

„15 éve működik ez az intézmény, mellyel sikerült mindennap egy kis örömet és mosolyt varázsolnunk az emberek arcára. A Reménység Központ elnevezés tükrözi a törekvésünket, hogy ez az intézmény legyen mindig olyan hely, ahol reményt nyújtunk. Ünnepeljünk, örvendjünk és reménykedjünk, hogy ez a közösség, ami 15 éve megalakult, tovább viszi az egymás iránti felelősség eszméjét.” - mondta Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas szervezet igazgatója.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: