2012-03-08 12:09:57• hírek • Póti Orsolya

Húsvéti tojástartó készítés és kertészkedés

Március 10-én, szombat délelőtt 11 órától a legkisebbek előtt újra nyitva áll az Aranykapu Kézműves Műhely, délután pedig a Házitündér Tanoda várja az érdeklődőket.

Ez alkalomból agyagból készíthetőek tojástartók a Húsvéti ünnepi asztalra, melyeket száradás és égetés után meg is festhetnek majd a gyerekek a további foglalkozások során.

Szombat délután 17 órai kezdettel a Házitündér Tanodában kertészkedéssel barátkozhatnak az érdeklődő tanoncok, ugyanis fűszerkert kialakítására vállalkoznak a műhelyvezetők. Fűzfaágakból font sövénykerítés választja el majd a különböző hagyományos magyar fűszernövények ágyásait. A növényekből sokat még a nap folyamán el is veteményezhetnek majd a gyerekek.

A szervezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy az alkalomhoz illő, kertészkedéshez alkalmas ruhában szíveskedjenek megjelenni a helyszínen. Nagyon hideg, vagy rossz idő esetén a Tanodában gyógynövényes vászonzsákokat varrhatnak, hímezhetnek majd a látogatók. A foglalkozásokhoz való hozzájárulás 8 lej gyermekenként. Az Aranykapu Kulturális Egyesület szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: