2011-03-31 17:22:03• hírek • Szatmár.ro

Húsvéti sonkatorta

Főételnek is kitűnő sonkás tortavarázs.

Elkészítéséhez: a tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 1 db tojássárgája, 2-3 kanál tejföl és kevés só, a töltelékhez: 25 dkg sonka, 8 dkg vaj vagy margarin, 5 db tojás, 1 db zsemle, 4 db gomba, 1 ½ pohár tejföl, ízlés szerint só és bors, kevés zöldpetrezselyem, majoránna és kevés tej szükséges.

Első lépésben összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, a háromnegyed részével kibélelünk egy vajjal vékonyan kikent tortaformát, a negyed részéből pedig egy akkora kerek lapot nyújtunk, amekkora a forma. A vajat habosra kavarjuk, majd tovább kavarva egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott, kicsavart és apróra vagdalt zsemlét, az ugyancsak apróra vagdalt sonkát és gombát. Ízesítjük sóval, borssal, kettő evőkanálnyi finomra vagdalt zöldpetrezselyemmel, mokkáskanálnyi majoránnával, hozzáadjuk a tejfölt, végül a keményre vert tojáshabot.

Beleöntjük a kibélelt formába, rátesszük a kerek lapot, arra ráhajtjuk a forma oldalán levő tészta széleit, forró sütőbe tesszük, de azután lassú tűznél sütjük kb. 1 órán keresztül. Végül kiborítva tálaljuk és sajtmártásat adhatunk mellé, de angol zellermártás is illik hozzá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: