2011-03-31 16:23:29• hírek • Szatmár.ro

Húsvéti rozmaringos báránycsülök

A húsvéti asztalról sok családnál nem hiányozhatnak a bárányhúsból készült ételek. Megannyi variációban elkészíthető, ezúttal egy pikáns, rozmaringos báránycsülök variációval rukkoltunk elő.

Elkészítéséhez 4 személyre: 4 (200-250 g-os) báránycsülök, 1 citrom, só, bors, 2 közepes fej hagyma, 1 kis fej fokhagyma, 3-4 szál rozmaring, 6 evőkanál olaj, 500 g ceruzabab, 100 g húsos, füstölt szalonna, 10 bazsalikomlevél, 250 g hosszú szemű rizs, 1 kávéskanál kurkuma, 1-2 csipet csilipor, 1 erőleveskocka és néhány fodros salátalevél szükséges.

Az előkészület szakaszában megmossuk a báránycsülköket, bedörzsöljük citromlével és 30 percet pihentetjük. Ezt követően felitatjuk róluk a nedvességet, bedörzsöljük sóval és borssal, majd sütőtálba tesszük. Melléjük tesszük az elnegyedelt hagymákat, a 6 gerezd fokhagymát és rozmaringszálakat, közben meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal. Letakarjuk és 180 fokos sütőben puhára pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük. A sütés időtartama hozzávetőleg 1 és ¼ óra.

Második lépésben megtisztítjuk a zöldbabot és enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, amit megpirítunk. 2 gerezd áttört fokhagymával, a felaprózott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, végül beleforgatjuk a leszűrt babot, és fedő alatt melegen tartjuk.

Harmadik lépésben 2 evőkanál forró olajban megpirítjuk a rizst, elkeverjük a kurkumával és csiliporral, aztán felöntjük 5 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát és felforraljuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, időnként megkeverve 10 percig főzzük, aztán lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 10-12 percig puhítjuk.

Utolsó lépésben, tálalás előtt a báránycsülköket salátalevelekkel bélelt tálra tesszük, a rizzsel és szalonnás zöldbabbal körítve tálaljuk, a pecsenyealjat pedig külön tálkában kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: