2018-04-15 07:06:09• hírek • Bede Emőke

Húsvéti mérleg: ennyi bárányt öltek le a megyében

Húsvét alkalmával számos család asztalára kerül bárány, legyen szó akár katolikus, akár ortodox hagyományok szerint ült ünnepről. Ilyenkor nem csak az állattenyésztők, de a vágóhidak forgalma is jelentősen megnövekedik.

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonság Igazgatóság is lehetőséget nyújtott mindazoknak, akik szerették volna szakszerű körülmények között leölni a bárányokat és kiskecskéket. Az állandó pontok mellett ideiglenes vágóhidakat is állítottak fel, hogy minél hatékonyabban dolgozhassanak. A két húsvét alatt az igazgatóság munkatársai összesen 2307 állatot vágtak le, ezekből 395-öt az ideglenes munkapontokon.
 

Természetesen míg sokan pihentek az ünnepek alatt, az igazgatóság munkatársai továbbra is azon dolgoztak, hogy megakadályozhassák az afrikai sertéspestis terjedését. Jelen pillanatban csak egy településen, Szárazberken tudnak fertőzésről a hatóságok, de hogy ez így is maradjon, az állattenyésztőknek több szabályt is be kell tartaniuk, pl. a falu 10 kilóméteres körzetében tilos az állatokat szállítani, ha erre a helyi állatorvos nem adott engedélyt. Ugyancsak őt  kell értesíteni abban az esetben is, ha megbetegedés jelei mutatkoznak meg a sertésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: