2012-04-04 15:13:37• hírek • Kocsis Zoltán

A meseolvasásra buzdította a szülőket Ilyés Gyula

Ezen a héten zajlik az oktatási minisztérium által első ízben életre hívott „Iskola másként!" nevezetű program, melynek keretein belül a diákok különböző tevékenységekkel szélesíthetik látókörüket.

Noha a vélemények megoszlanak, egyesek szerint ugyanis ez az egész nem más, mint szervezett és engedélyezett lógás, a Szatmár Megyei Könyvtár látogatottsága az utóbbi napokban alaposan megnőtt: kedden több, mint négyszáz gyerek látogatta meg az intézményt. Szerdán is sokan látogattak el a könyvtárba, a szerencsésebbeknek pedig maga Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere olvasott fel meséket.

„Nagyon fontos, hogy a szülők meséket olvassanak a gyerekeknek, mert ennél meghittebb, családiasabb kapcsolatot nehéz teremteni szülő és gyerek között. Szintén nagyon fontos, hogy a gyerekek olvassanak, fogalmazott a polgármester. Ezért fogadtam el a felkérést, hogy erre felhívjam a figyelmet."

Ilyés kiemelte a népmesék fontosságát a gyerekek személyiségének formálásában. „Lehet, hogy az új mesék többsége nem rosszabb a népmeséknél. De a gyereknek előbb saját népe meséivel kell megismerkednie, mert ezek kialakítanak benne egy bizonyos világképet. A népmesék a kultúránk részét képezik és mindenkinek saját kultúrája kell legyen az első pillér. Erre alapozhatja aztán a világ felé való nyitottságát", fejtette ki a város első embere.

Ilyés Gyula összesen három mesét olvasott fel magyarul a Vasile Lucaciu Általános Iskola harmadikos diákjainak, akikkel elbeszélgetett a mesék szerepéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: