2010-03-22 17:32:21• hírek • Póti Orsolya

Húsvéti hangulatban a város

A virágárus standokat fölváltották a húsvéti dekorációs standok Szatmárnémeti városközpontjában, illetve a boltok kirakataiban is nyuszik és festett tojások díszelegnek.

Szatmárnémeti központjában sétálva meg-megakad az ember tekintete egy-egy feltűnően színes standon. Alig két hét alatt a virágárus pavilonokat hirtelen fölváltották a húsvéti dekorációs standok, amelyeknél különböző stílusos húsvéti díszeket vásárolhatunk lakásunkba. Az üzletek kirakatai is nyuszik, színes tojások és tavaszi színekben játszó húsvéti dekorációk nagy választékát kínálják.

Megálltunk egy  „húsvéti-standnál", és megnéztük, hogy mi is az idei kínálat. Az egyszerű színes, vagy hímes tojásoktól, a különböző anyagokból összeállított húsvéti kosárkákon keresztül, egész a művészi és kissé bonyolult díszekig minden megtalálható. A stand  elárusítónője a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy a díszek papírból, fából, textilből, festékből és más különböző anyagokból készülnek el, csak egy kis kreativitás és kézügyesség kell hozzá. A legegyszerűbb termék ára 3 és 5 lej között van, valamint 15 és 30 lej között találhatunk húsvéti kosárkákat és nyuszikat is. Egy fából és szalmából, illetve textilből készült nagyobb méretű nyúl ára viszont eléri a 60 lejt is.

Az elárusítónő még elmondta, hogy eddigi tapasztalata szerint ezen a héten még nagyon keresettek a húsvéti dekorációk, és mindenki szívesen nézelődik, és vásárol a standoknál, de jövő héttől már csak az élelmiszerek beszerzésével fognak foglalatoskodni az ünnepre készülők.


Színes "húsvéti-standok" váltották föl a virágárusokat
Színes "húsvéti-standok" váltották föl a virágárusokat


Húsvéti tojás, papírból, szárazvirággal és szalaggal díszitve
Húsvéti tojás papírból, szárazvirággal és szalaggal díszitve


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: