2011-03-31 16:38:38• hírek • Szatmár.ro

Húsvéti gyertyakoszorú

A kereszténység legnagyobb ünnepére minden háziasszony lelkesen készül. A különböző ételek elkészítésén kívül, ne feledkezzünk meg otthonunk húsvéti dekorálásáról sem.

Húsvét, a tavasz és az újjászületés ünnepe is egyben. Ilyenkor a tavaszi virágok szinte kivétel nélkül minden lakásban helyet kapnak, de ne hanyagoljuk a húsvéti virág- vagy gyertyakoszorút sem. A feltámadás és az újjászületés jelképe a tojás. Éppen ezért a húsvéti tojásgyertyának különleges szerepe van nemcsak a templomban, hanem az otthonokban is. A húsvéti gyertya fénye jelképesen legyőzi a sötétség erőit és elhozza a feltámadás és Krisztus fényességét.

Az adventi koszorúhoz hasonlóan, húsvétra saját kezűleg is készíthetünk gyertyakoszorút. Amennyiben megmaradt a vesszőből font adventi koszorúalap, bátran felhasználhatjuk újból. Az alap készület friss tavaszi virágokból, mohából, fenyőből, tuja bokorból és egyéb nekünk tetsző kellékből, amire helyezzünk színes szalagokat, masnikat valamint tojás alakú gyertyákat. Ugyanezekből az alapanyagokból asztaldíszt is készíthetünk, a lényeg a kreativitás!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: