2006-03-19 13:25:32• hírek • Szatmar.ro

Húsvéti ételek

Készítsd el saját magad a húsvéti asztal  elmaradhatatlan finomságait!

Kalács

Egy bögre cukros, langyos tejben megkelesztünk úgy 4-5 dkg friss élesztőt, majd fél kg liszthez adjuk és jól eldolgozzuk. Majd fél órára meleg helyen, letakarva, dagadni hagyjuk. További 2 dl tejbe sót, cukrot és 2-3 tojássárgáját teszünk, majd a liszthez adván a felolvasztott 10 dkg vajat is, a tésztát hólyagossá dagasztjuk. Újabb 15 percig hagyjuk hogy álljon, majd a tálból kiborítva cipókat formálunk, és tetszés szerint formáljuk (fonjuk). Kikent formába tesszük majd addig kelesztjük, amíg eléri a forma tetejét. Tojássárgájával megkenve, előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

Göngyölt sonka


Tetszés szerinti apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítunk, majd benne megpárolunk kb. 35 dgk fűszerezett gombát. Felaprított zellerlevéllel, petrezselyemzölddel, friss mentalevéllel ízesítjük. Nyers, felvert tojást öntünk rá, és csak addig sütjük tovább, míg már nem folyik. Minden db sonkaszeletre egy kanálnyit helyezünk, összegöngyölve, fogpiszkálóval összetűzzük, és ezt akár zsemlemorzsában átforgatva ( a szokásos módon), bő olajban aranysárgára süthetjük.
Kenyérrel, különféle mártással vagy krumplisalátával  tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Sonkával töltött tojás


A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és a sárgáját kiemeljük. Ezt majd a töltelékhez adjuk. Ledarálunk egy adott mennyiségű főtt sonkát (a tojások számához viszonyítva), petrezselyemzölddel, mustárral, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott sárgáját és alaposan eldolgozzuk. Ezzel megtöltjük a félbevágott tojásokat, és vagy úgy, vagy összeragasztva, kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Receptek.wyw.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: