2009-04-08 17:36:14• hírek • Ferenczi Noémi

Húsvéti bevásárlókörút

Az ünnep közeledtével nagyobb a nyüzsgés a piacokon, a hiper- és szupermarketekben. Úgy tűnik, a szatmáriak egyelőre semmit sem éreznek a gazdasági világválságból. A kosarakat végignézve azonban többségben vannak azok akik csak a legszükségesebbet teszik a kosárba.

Csokoládétojásokból és nyuszikból idén is rendkívüli a választék a polcokon. Az olcsóbb, kisebb figurákat 1-1,5 lejért lehet megvásárolni, azonban az óriás méretű, valamint a játékot és cukorkát tartalmazó tojások 5-10 lej között mozognak. Azok akik ragaszkodnak a hagyományokhoz és maguk festi a húsvéti tojást 2-3 lejért vásárolhatnak tojásfestéket.

Aki megfordul a nagypiac környékén biztosan észreveszi a szebbnél-szebb gyékény- és vesszőkosarakat melyekben kitűnően mutatnak a színes tojások. Ezeket 12-20 lejért lehet megvásárolni.

A piacon érdemes körülnézni friss zöldség vásárlásakor, a környékbeli falvakból érkező őstermelők kötegenkénti 1-2 lejért árulják a friss retket, hagymát. Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a bárányhús és a sonka sem. A bárányhús kilója 12-15 lej között mozog, míg a sonka kilónkénti 18 lejes áron kapható. A kötözött sonka valamivel olcsóbb, kilónkénti 13,5-15 lejért vásárolható meg.

A reszelt torma 3,20-3,5 lejbe kerül.  Száraz aprósüteményekből és házias jellegűekből sincs hiány. A cukrászdák, bevásárlóközpontok polcain kilónkénti 22-25 lejes áron kínálják a friss süteményeket, a tálcán 200 grammonként csomagolt aprósütemény 4 lejbe kerül, ugyanannyiba mint a szintén 200 grammos kiszerelésű sós változata.

A locsolókat illik egy pohár finom itallal megkínálni. Egy két literes sör 5 lejtől kezdődik, míg a legolcsóbb dobozos változat 2 lejbe kerül. Egy üveg bor 13-15 lej között mozog, egy üveg pálinka pedig 22-23 lejbe kerül.

Bevásárlókörutunk során szóba álltunk egy épp a húsvéti bevásárlást bonyolító háromtagú családdal, akik a Szatmár.ro-nak elmondták, nem szeretnének túl sokat költeni, csupán a legszükségesebbet veszik meg, így körülbelül 200 lejből varázsolnak ételt az ünnepi asztalra.

Csokitojásból is bőven van választék a polcokon

A nagypiacon fonott kosárkát vehetünk a színes tojásoknak

Egy pohár finom bor sem hiányzohat az ünnepi asztalról

A sonka kilónkénti 16 lejért kapható

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: