2011-03-31 17:34:24• hírek • Szatmár.ro

Húsvéti Sonkás Puding

Húsvét egyik elmaradhatatlan ételkülönlegessége a sonka. Köztudott, hogy sonkát kizárólag az állat combjából vagy farrészéből készülhet. Egyszerűen fogalmazva nem más, mint egy pácolt, rendkívül ízletes húskészítmény.

Elkészítéséhez: 10 dkg vaj vagy margarin, 2 kanál liszt, 1 ½ pohár tej, 6 db tojás, 15 dkg sonka, kevés reszelt sajt és zsemlemorzsa, valamint ízlés szerint só szükséges.

Első lépésben felolvasztjuk a vajat vagy margarint, amihez hozzáadjuk a lisztet. Addig kavargatjuk, amíg kissé megsárgul, ekkor levesszük a tűzről, apránként felhígítjuk hideg tejjel és állandóan kavargatva olyan sűrűre főzzük, mint a galuskatésztát. Második lépésben kihűtjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az apróra vagdalt sonkát és a keményre vert tojáshabot.

Ízlés szerint sózzuk, esetleg ízlésünknek megfelelő enyhe fűszereket vagy kevés borsot is tehetünk bele. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett formában egy órán keresztül gőzben főzzük. Előmelegített tálra borítjuk, és a tetejét bőségesen behintjük reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: