2013-03-27 12:54:56• hírek • Póti Orsolya

Húsvéti Kézműves Vásár az új főtéren

Március 25-én kezdődött és március 30-ig tart az a húsvéti kézműves vásár, amely az új főtéren, a Corneliu Coposu sétányon várja az érdeklődőket. Ortodox húsvét alkalmából újra megnyitja kapuit a változatos és egyedi kézműves termékeket kínáló vásár.

A Szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület a hagyományokhoz híven idén is megrendezte a húsvéti kézműves vásárt, ez alkalommal március 25-30. között, illetve április 23. és május 5. között - tudtuk meg Sályi Róbert keramikustól.

Az idei rendezvény középpontjában is jellegzetes húsvéti tárgyak és dekorációk állnak, de újdonságként szolgál csütörtöktől a sajt és hústermék felhozatal, valamint a Maros megyei gyékényes termékei.

A vásárra kilátogatók kézzel készített dekorációkat, fából készült festett tojásokat, kopogtatókat, ajtó-, ablak- és asztaldíszeket és ékszereket találhatnak, melyek ajándéknak is kiválóak. Az eladásra kínált portékák között találhatóak még különböző, kerámiából készült tárgyak, bőrből készített ékszerek, fonott kosarak minden méretben, szőttesek valamint egyéb, háztartásban használható tárgyak is.

A felsorolt termékek mellett Bihar megyei méz, és túrterebesi bor is beszerezhető a húsvéti vásárról.

„Idén mintegy 15 kézműves vesz részt a vásáron. Érkeztek mesteremberek Székelyföldről, Maros megyéből, Bihar megyéből és természetesen vidékünkről" - mondta el Sályi a Szatmár.ro-nak.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület elnökétől, Nezezon Enikőtől megtudtuk: idén az egyesület nem szervez húsvétváró kézműves foglalkozást, ugyanis még nem sikerült teljesen berendezni az új Fonó-Házat.

Azonban az egyesület oktatói még várják azon iskolás csoportok jelentkezését, amelyek szívesen részt vennének a „Legyél jobb, tudj többet" rendhagyó oktatási hét keretében megrendezésre kerülő kézműves foglalkozásokon. A foglalkozások vezetői természetesen figyelembe veszik a tanítók, tanárok igényeit is. Az agyagozáson és bútorfestés mellett, számos más kézműves mesterségbe is betekintést nyerhetnek a diákok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: