2011-03-31 16:24:58• hírek • Szatmár.ro

Húsvétfa állítás

A „tojásokat termő húsvétfaállítás" nem nagy ördöngösség, mindenki el tudja készíteni. Az ünnep időszakában a lakás szívderítő, élettel teli dísze a „húsvétváró tojásfa".

A megannyi jelképen kívül, a húsvéti ünnepkörben rendkívül fontos szerepe van a húsvétfának is. Annak függvényében, hogy a bejárati ajtónál, a lakásban vagy a kertben szeretnénk felállítani a díszt, szerezzünk be barkaágat, fűzfaágat vagy bármilyen virágzó faágat. Természetese egyéni tetszés szerint fa helyett friss tavaszi virágcsokrot is feldíszíthetünk. Amennyiben nem szeretnénk, vagy nincs rá lehetőségünk a kertben egy egész fát feldíszíteni, szerezzünk be aranyesőágat, gyümölcsfaágat, kökényágat, fűzfaág vagy szőlővenyigét.

Amennyiben ezek az ágak már kirügyeztek, még Húsvét előtt néhány nappal vigyük a lakásba, tegyük langyos vizes vázába, így Húsvét napján már kihajtott ágak pompázhatnak otthonunkban. Az ágakat váza helyett, cserépbe is helyezhetjük, amibe előzőleg mohapárnát vagy műfüvet is tehetünk. Azoknak, akik a vázát jobban preferálják - mielőtt az ágakat még belehelyeznék - tegyenek az aljára köveket vagy üzletben kapható színes üveggolyókat. Végül aggasszunk az ágakra színes húsvéti figurákat, szalagokat és kifújt hímes tojást, a lényeg, hogy minél színesebb legyen. Azért arra vigyázzunk, nehogy az alkotásunk giccses hatást keltsen, maradjunk a jó ízlés határain belül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: