2011-04-26 14:42:35• hírek • Szatmár.ro

Húsvét a sürgősségin

Az idei húsvét sem zajlott zökkenőmentesen a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán: alkoholmámoros locsolkodók, a lakmározásoktól rosszul lett szatmáriak lepték el az egészségügyi intézményt.

Április 22-26. között 477 személyt, köztük 179 gyereket láttak el a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán.
A húsvéti hosszú, ünnepi hétvégén sokan alkoholkómában kerültek kórházba, köztük egy tinédzser, de a szigorúan böjtölők közül is sokan rosszul lettek. Az italozók között egyébként egy 16 éves fiatalember is volt, őt vasárnap hajnalban a mentőegység szállította be alkoholkómás állapotban. Két nő a szigorú böjt miatt lett rosszul: őket az alacsony vércukorszintjük miatti gyengeséggel, ájulással szállították be. De nem csak a böjt miatt lettek rosszul szatmáriak, nagyon sokan a túlzott lakmározás miatt kerültek a sürgősségire.

„Az esetek túlnyomó részében emésztési panaszokkal keresték fel az intézményt, de tizenkét személyt gyomorvérzéssel kellett azonnal ellátni. A gyerekek között is sokan akadtak, akik nem bírtak ellenállni a finom falatoknak - több kiskorút hányás, gyengeség miatt kellett kezelni" - tudtuk meg Rodica Lihan főnővértől.

Hétfőn hajnali három órakor ugyanakkor súlyos közúti baleset történt Pettyénben - három 20 és 37 év közötti férfit szállítottak be a mentősök a kórházba. Az áldozatok többszörös törésekkel, agyrázkódással kerültek a sürgősségire. Két férfit azonnal beutaltak az intenzív osztályra, a harmadikat pedig a plasztikai sebészeten ápolják.

A húsvéti hétvégét összegezve azonban jó hírt is tudott mondani a főnővér: a három nap alatt 18 gyerek - tizenegy kisfiú és hét kislány - született a Szatmár Megyei Kórházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: