2019-05-02 11:40:21• hírek • Bede Emőke

Húsvét 2.0: ismét hatalmas sorokban állnak az autók Peténél

Második felvonásához érkezett a húsvéti rémálom: a szabadságukat itthon töltő külföldi munkavállalók ismét elindultak a nyugati országok irányába.

A Román Határrendészet weboldala szerint jelenleg hatvan perces várakozási idővel kell számolni, viszont a sorban várakozó olvasóink jelzése szerint vannak olyanok, akik már másfél órája araszolnak a sorban. Az illetékes szerv korábban oldalán arról biztosította a a lakosságot és a fuvarozási vállalatokat, hogy a torlódás elkerülése érdekében - ahol szükséges - plusz munkaerőt állítanak szolgálatba és a lehetőségekhez mérten további átkelő kapukat nyitnak az utazók számára. Ugyanakkor folyamatosan tartják a kapcsolatot a magyarországi hatósággal is, hogy minél gyorsabban fel lehessen számolni a torlódásokat.


A határrendészet szeretné felhívni mindazok figyelmét, akik nyugatra tartanak, tervezzék meg az útvonalat időben, hiszen az elkövetkező napok még igen forgalmasnak ígérkeznek. Érdemes ilyenkor a kisebb határátkelőket is számításba venni, a határátkelőknél tapasztalható várakozási idővel kapcsolatban pedig tájékozódjanak a www.politiadefrontiera.ro oldalon, ahol már nem csak térképen, hanem webkamerafelvételen is megtekinthetik, mekkora a sor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: