2011-03-18 13:57:31• hírek • Szatmar.ro

Húst foglaltak le

Az igazgatóság vezetője, Maurer Dorin Gheorghe arról értesítette portálunkat, hogy munkatársai az elmúlt héten is különböző ellenőrzési akciókat hajtottak végre úgy a lakosság, mint a jogi személyek körében.

Összesen 68 alkalommal helyszíneltek, amelynek során figyelmeztetéseket, illetve büntetéseket róttak ki az előírások ellen vétőknek. Az ellenőrök hat esetben figyelmeztetést állítottak ki, ám egy szatmárnémetiből származó trichilózissal fertőzött sertés húsát forgalmazó személy ellen 1050 lejes büntetést is kiróttak, illetve megsemmisítésre elkobozták a 140 kilogramm húst is.

Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság szakemberei az élelmiszer lerakatokat, élelmiszerboltokat, közélelmezéspontokat, iskolai-, illetve napközi étkezőket, piacokat, vásárokat ellenőriztek, de nem hagyták ki a cukrászdákat, pékségeket, tejfeldolgozó vállalatokat sem akciójuk során.

A legtöbb esetben a gondot a különböző higiéniai előírások be nem tartása okozta, így például a tej tehénből való fejésének esetében is hiányoztak az előírt feltételek.


140 kilogramm húst foglaltak le
140 kilogramm húst foglaltak le


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: