2010-11-19 11:42:37• hírek • Szatmar.ro

Húst foglaltak le

A Szatmári Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság ismét ellenőrzött.

Az elmúlt héten a hatóság munkatársai különböző élelmiszer-lerakatokat, élelmiszerboltokat, iskolai étkezdéket, napközikonyhákat, piacokat, cukrászati laboratóriumokat, kávézókat és egyéb, élelmiszerrel kapcsolatos egységeket vizsgáltak meg. Összesen 76 akciót hajtottak végre a megyében, melynek során 90 kilogramm disznóhúst foglaltak le. Az Udvariból egy nem professzionális sertésneveldéből származó 1080 lej értékű húsárun a trichinózis betegséget észlelték ezért kobozták el.

A szakemberek ezenkívül 3 büntetést is kiosztottak, 3200 lej értékben. A megvizsgált egységekben a legnagyobb problémát az élelmiszer feldolgozására, illetve raktározására vonatkozó biztonsági előírások be nem tartása okozta, egyes esetekben azonban a a helyiségek tisztán tartásával is gondok voltak.

Az Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság vezetőjének, Mauer Dorin Gheorghe elmondása szerint, az ellenőrzéseket természetesen továbbra is folytatják, annál is inkább, mivel közelednek az ünnepek.

Felhívja ugyanakkor a lakosság figyelmét arra is, hogy amennyiben trichnózis vizsgálatot szeretnének igényelni hétvégén a hústermékekre, ezt megtehetik a Nagy piacon lévő kirendeltségben, szombaton 8-13 óra között, míg vasárnap 8-12 óra között.


Vigyázni kell a vásárolt hús minőségére
Vigyázni kell a vásárolt hús minőségére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: