2014-02-19 01:42:42• hírek • Kocsis Zoltán

Gólokat és piros lapokat is kaptak a hazaiak

Közel két hónap várakozás után kedd este Európa két stadionjában, a manchesteri Etihad és a leverkuseni Bayarenában ismét felcsendült a Bajnokok Ligája himnusza. Ami azt jelenti, folytatódik a sorozat. Méghozzá az egyenes kieséses szakasszal. Más kérdés, hogy kedden a manchesteri és a leverkuseni szurkolók nem sok örümüket lelték a mérkőzésben.

A nyolcaddöntők párosításainak egyik legjobban várt, legizgalmasabb párharcának ígérkezett a Manchester City és a Barcelona csatája. Két utraoffenzív csapatról lévén szó, reális elvárásnak tűnt a szellemes játék és a sok gól. A manchesteri első félidőben azonban egyikből sem láttunk túl sokat, hanem leginkább két óvatos csapatot, amelyek - mint az ökölvívásban - keresték a fogást egymáson. Sok mindent nem is lehetett feljegyezni az első 45 perc végén, a hazaiak oldaláról egy kapu előtti kavarodásba torkollott pontrúgáson, a másik oldalon pedig egy jó Xavi lövésen kívül.

A második félidő annál mozgalmasabban indult, az 54. percben ugyanis Martin Demichelis rúgta fel utolsó védőként a tizenhatos vonalának közelében, de a büntetőterületen kívül Lionel Messit. A piros lap jogos volt, a tizenegyes már kevésbé, ám ez mit sem zavarta az argentin zsenit. Az angolok emberhátrányban is próbáltak javítani helyzetükön, ám komoly ziccerig a Barcelona, pontosabban Xavi és Dani Alves jutott. Utóbbi előbb alig lőtt kapu mellé, majd a 90. percben beállította a 2-0-ás végeredményt. Ami akár 3-0 is lehetett volna, ám a partjelző téves ítélete miatt a bíró korábban nem adta meg Gerard Piqué találatát.

Az est másik meccsén Leverkusenben ezzel szemben nem húzták sokat a csapatok az első gólig. A 3. percben Blaise Matuidi szerzett labdát a középpályán, majd olyan remekül követte végig a támadást, hogy Zlatan Ibrahimovic passza után ő maga be is fejezhette azt, megszerezve a vezetést a Paris St.Germainnek. A meccs legjobbja egyértelműen Ibrahimovic volt, aki a 39. percben Emir Spahic szabálytalanságát követően tizenegyesből növelte csapata előnyét, majd három perccel később egy iszonyatos bombával vette be ismét a hazai kaput.

A Leverkusen sorsa a szünet után pecsételődött meg végképp, amikor Spahic megkapta második sárgáját. A franciák azonban nem álltak le, Yohan Cabaye pedig a 88. percben bebombázta a negyediket is.

A Leverkusen ezzel az eredménnyel gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe került, ám a Manchester City továbbjutására sem érdemes már nagyobb összegben fogadni.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Manchester City - Barcelona 0-2
gólok: Messi (54., 11-es), Alves (90.)

Leverkusen - Paris St.Germain 0-4
gólok: Matuidi (3.), Ibrahimovic (39., 11-es, 42.), Cabaye (88.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: