2009-03-24 19:46:16• hírek • MTI

Hunok inspirálta válságkenyér Romániában

A nehéz gazdasági helyzetre tekintettel úgynevezett válságkenyeret sütött egy romániai magyar pék, aki Magyarországon a legjobb pék címet már többször is elnyerte.

Az 52 éves, marosvásárhelyi születésű Tőkés Tibor korábban Magyarországon élt, most azonban egy sepsiszentgyörgyi sütödének az alkalmazottja. Úgy döntött, hogy ezentúl kétkilós kenyeret készít, amelynek tésztájába zöldséget és sonkát is aprít, hogy ezeket a termékeket a fogyasztónak ne kelljen külön megvásárolnia.

Az Evenimentul Zilei című napilap online változata szerint a reformer péket a hunok ihlették meg, akik szerinte alig szálltak le lovaikról, ezért nyeregben kellett táplálkozniuk. "Erre gondolva találtam ki, hogy a kenyeret valami kiadósabb alapanyaggal gazdagítsam" - mondta a pék, aki az erdélyi Szovátán egy péktermékeket felvonultató kiállításon mutatta be új találmányát.
Tőkés Tibor részleteket is elárult válságkenyerének receptjéről.

Elmondta, hogy kockákra vágott sonkadarabokat és dinsztelt hagymát is tett a tésztába, mielőtt a kenyér a kemencébe került volna. A román lap megjegyzi, hogy a pék tonhallal, paradicsommal, olívabogyóval és puliszkával is készített már kenyeret.

A válságkenyér nagyon bevált, sokat készítenek belőle

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: