2010-11-19 12:04:23• hírek • Szatmár.ro

Hungarospa - a legkomplexebb fürdőközpont

Hajdúszoboszló történelmének talán legfontosabb dátuma 1925. október 26-a, amikor a Pávai Vajna Ferenc által kezdeményezett  mélyfúrások nyomán 73 C fokos hévíz tört fel a településen. Ez a nem várt ajándék határozta meg a város fejlődésének fő irányvonalát.

Az ide látogató turista a város minden fürdőjében élvezheti e páratlan kincs jótékony hatását. Hajdúszoboszlót az egész világon a "reumások Mekkája"-ként emlegetik.

Miért is érdemes Hajdúszoboszlót választanunk?  A gyógyfürdőben több mint negyvenféle kezelés és számos wellness program várja az ide látogatókat. Számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, színes, változatos műsorok, bemutatók, színpadi fellépések állnak a turisták rendelkezésére. Minőségi szolgáltatásai és minden igényt kielégítő szálláskínálata miatt Hajdúszoboszló Magyarország legnépszerűbb fürdővárosa.



A város népszerűségét kedvező klímája is növeli: évente több mint 2000 órát süt a Nap, a  nyári napok (80-85) átlag hőmérséklete 25 °C.

Hajdúszoboszlón található a Hungarospa, amely a legnépszerűbb modern vízi paradicsom, a strand 13 medencéjével, - az Aqua-Palace,  az Aquapark, az Árpád uszoda és a Gyógyfürdő - amelyek együttesen Közép Európa legnagyobb  fürdőkomplexumát képezik.




Az Aqua-Palace 15.000 m²-es fedett vízi komplexuma kikapcsolódási lehetőséget nyújt a család minden tagja számára. Szolgáltatások: tematikus termál és természetes vizű medencék, szörf, konditerem, squash, asztali tenisz, csúszdák, speciális babamedencék, privát fürdők, pedikűr-manikűr, wellness szolgáltatások, masszázs, szauna, gőzkamrák, szolárium, jóga, aerobic, kangoo, gyermek fitnesz, pilates torna, étterem, snack bár.


 


A Termálfürdő modern kétszintes épületében négy nyitott és három fedett 32, 36, 38 °C hőfokú gyógyvizes medence található. A termálvizes fürdőzés a gyógyulás egyik legfontosabb részét képezi, itt több mint negyvenféle kezelési lehetőség választható. A kezelések csomag formájában is kérhetők (70-250 EUR). A kezelési csomaghoz állandó belépési lehetőség jár a Termálfürdőbe, a szaunákba és nyáron a Strandra.

A Strand 30 hektáron terül el. A 13 medence kivétel nélkül nagy népszerűségnek örvend. A „Mediterrán tengerpart" közép Európa legnagyobb szabadtéri medencéje.




Az Aquaparkban a 12 m magas kiindulási helyről 9 különböző csúszdát választhatunk. Van kétféle kamikaze,Twister, Niagara és óriás csavarcsúszda . A"fekete lyukban", és az  "őrült folyón" óriás úszógumikkal „utazhatunk". A nagy-csúszdák használata csak 12 év feletti személyek részére engedélyezett.

Az Aquapark csak nyáron üzemel és a Strandbelépő megváltását követően (1400 forint) , kizárólag a strandfürdőn keresztül közelíthető meg, külön belépőjeggyel (2800 forint). Az Aquapark belépőjegy (karszalag) megváltása a két egység között korlátlan átjárást biztosít.




Az Árpád uszodában a nemzetközi szabványoknak megfelelő, feszített víztükrű, 50 méteres, 8 pályás medence,  három termálvizes (2 fedett,1 szabadtéri, mely csak télen használható) és egy fedett gyermek medence áll a vendégek rendelkezésére.



A város központjában és a korzón lévő vendéglők, kávézók, bárok és teraszok késő éjszakai nyitva tartással állnak a szórakozni vágyó vendégek rendelkezésére. A helyi vendéglátó egységek állandóan bővülő kínálatukkal felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak a betérők számára. A vendégek kedvükre válogathatnak a magyar és a nemzetközi konyha kínálatából.

Múzeumok, képtárak, kiállítások, Bringó Hintó (bicikli), kisvonat, Go-cart, Paintball, Quad, tenisz, mini golf, bowling, gyermek és felnőtt lovaglás, horgászat, a repülőtéren:ejtőernyős tandemugrás, vitorlázó repülés, hőlégballon, sétarepülés csak néhány ízelítő a város programkínálatából. A városban minden igényt kielégítő, különböző árfekvésű szálláskínálat - 29 szálloda, 30 panzió, 2 kemping és több mint 1583 magánszálláshely - várja a látogatókat.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: