2011-04-02 10:48:55• hírek • MTI

Humoros oroszok

Az oroszok a nemek közötti kapcsolatokkal viccelnek legszívesebben: egy felmérésben a megkérdezettek 11 százaléka jelölte ezt meg kedvenc vicctémájaként.

A superjob.ru hírportál kiderítette, hogy a hatalomról, politikáról szóló vicceket mindössze a válaszolók 5 százaléka részesíti előnyben. További 4 százaléknak a hétköznapi helyzeteket felidéző, 3 százaléknak a nőkről és a feleségekről szóló viccek tetszenek, s ezen belül külön fejezetet alkotnak a szőke nőkről szóló történetek, amelyeket 3 százalék szeret. Érdekes módon e téma kedvelői között többségben vannak a nők. A munkahelyi témákon 3, a férfiakon és a férjeken 2 százalék nevet szívesen.

Saját magán ironizálni a megkérdezettek 2 százaléka szeret, de a nők körében az arány 4, a férfiakében 1 százalék.
Az anyósvicceket szereti 2 százalék, szinte kizárólag férfiak. A sportról, gyerekekről, oktatásról, alkoholfogyasztásról, hadseregről és a rendőrségről szóló viccek mellett összesen 28 százalék foglalt állást. Nem tudott kedvenc vicctémát mondani 12 százalék: ezek a válaszolók úgy vélték, hogy nagyon sok téma van, amelyről lehet viccelni.

A válaszolók 10 százaléka egyáltalán nem válaszolt a kérdésre, és mint kiderült, 6 százalék egyáltalán nem szeret viccelni.  
Az egykori Szovjetunióban a humor egyik fő székhelye a ma Ukrajnához tartozó Odessza volt. Odesszai származásúak a mai legjelesebb orosz humoristák, a Magyarországon egykor rendkívül népszerű Arkagyij Rajkin monológjait is odesszai szerzők írták, és rendszeresen az odesszai csapat nyer az orosz központi tévében vagy 30 éve műsoron lévő humorvetélkedőn.

Odesszában 1986 óta április elején humorfesztivált rendeznek, amelyen idén első ízben nemzetközi bohócfesztivál is lesz, s a városban az április 1. munkaszüneti nap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: