2010-11-27 20:17:18• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Humornagyágyúk Nagykárolyban

„Margarétát azért hívják így, mert margarétás réten fogant. / Értem. Még jó, hogy nem Pokróc a nevem!" Számtalan hasonló poénnal lepte meg szombat délután a nagykárolyiakat a Szomszédnéni Produkciós Iroda. A Német Demokrata Fórum nagytermében a megjelenteket rajtuk kívül Ihos József is szórakoztatta.

Az erdélyi fiatalok kezdtek hozzá előbb a nevettetéshez. Mindenekelőtt a fényt kérték vissza. Amint mondták, nekik is jobb, ha látják közönségüket, jól érzi-e magát. No hiszen tudhatnák már pedig, hogy nincsen abban hiba! Mindenki fetrenget (akár szó szerint) a nevetéstől például, amikor a szappanoperák „érzelem" gazdag szituációit vázolták fel. Szerepjátékkal folyatták a fiúk, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs: a túlélő show-k világa tárult fel a közönség előtt.

Meglepő módon nem volt teltház, igaz, így is bő százan nevettek, hahotáztak, röhögtek, avagy diszkréten kacarásztak. A hiperaktív városi és a morózus természetközeli előbb az utóbbi otthonában próbálkozott - kis sikerrel. Aztán megfordult az alaphelyzet, de a közönség akkor is gurult a nevetéstől, amikor a vidéki a finn művészfilmek képi szimbólumrendszerébe merült bele.

Hamar elérkezett a zárójelenet: a székely diák Kolozsvárról hazafele stoppol s egy román kamionossal kell hazaérnie... A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai hálásan köszönték a kiérdemelt vastapsot, s igyekeztek Szatmárnémetibe. El is tűntek, mintha ott se lettek volna. Igaz, a poénok Himaláját hagytak emlékül, fergeteges jókedvet.

Nem volt tehát könnyű helyzetben Ihos József. A kaposvári kabarést nem kellett félteni. Mint Kató néni ismeri őt ország-világ, ennek ellenére felvette a kesztyűt, s amolyan humormorzsákkal szórta telis tele a termet. Lett is hahota. Ezerrel, ahogy mondani szokás a gimikben. Az előadót is kamaszos lendület szállta meg, s ilyenkor leugrott a pulpitusról, s a közönség előtt magyarázta, hogy ő Magyarország egyetlen magyar anyanyelvű állampolgára, akinek középfokú nyelvvizsgája van magyarból.

Amúgy látszott is ez: úgy használta a nyelvet, hogy (no erre nincs jelző, aki tud, írja meg!) csak na. A szavakat kifordította, a fonákságokat pedig élére vasalta. Ezt tette már Kató néniként. S nevette is mindenki Ihos Kató nénit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: