2009-02-11 18:25:11• hírek • Parajdi Andrea

Újratárgyalják a szemétszállítás ügyét

Bár a Prefektúra megtámadta a városi tanács azon határozatát, mely szerint minden családnak nyilatkozatot kell leadnia arról, hogy kötött-e szerződést a szemétszállításra, attól még életbe lép a speciális illeték.

 

Speciális szemétszállítási díjat márciustól mindenkinek felszámítanak majd, akik nem kötöttek szerződést a szemétszállításra, ennek részleteiről az e havi városi tanácsülésen egyeztetnek majd. -Felfüggesztette a Prefektúra azt a határozatunkat, amelyben nyilatkozatok benyújtására köteleztük a polgárokat, így ezt a módszert nem alkalmazzuk többé. Annyit azonban meg kell jegyeznem, hogy ez az intézkedés nem volt törvénybeütköző - állítja Ilyés Gyula polgármester.

Mint mondja, a törvények szigorúan előírják, hogy a város kötelezően meg kell oldja a szemétszállítást, amelyet a lakosság minden tagja után ki kell fizetni a szolgáltatónak. -Ha mindenki füllent arról, hogy pontosan hányan is élnek a háztartásban, hatalmas létszámbeli különbség keletkezik. A különbözeti hiányt pedig az önkormányzat kell kifizesse azokból a közpénzekből, amelyek a lakosság adójából érkeznek a város kasszájába, és amelyeket egyébként rendszerint közérdekű célokra hasznosítunk - fejti ki Ilyés.

Tehát, akik nem fizetnek adót, és nem szerződnek a szemétszállításra azok után, olyan közpénzekből kell rendezni a szemételszállítási díjat, amely a becsületes lakosságtól származik. -Éppen a rendes adófizetőket, és a szemétszállításra leszerződött polgárokat próbáltuk megvédeni a nyilatkozati kérelmekkel, hogy ezáltal kiszűrjük a csalásokat. Megóvjuk a közpénzeket, és március elsejétől életbe léptetjük a speciális szemétszállítási díjat -mondja a polgármester.

Március elsejétől életbe lép a speciális szemétszállítási díj.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: