2009-03-30 14:55:43• hírek • Parajdi Andrea

Napirenden a „szemét” ügy

Döntés születhet a speciális szemétszállítási díjról, és a köztisztasági szabályzatról a csütörtökre összehívott rendkívüli városi tanácsülésen.

Annak ellenére, hogy hónapok óta fő témaként szerepel a speciális szemétszállítási díj, még mindig nem sikerült a városi tanácsnak egy határozattal előállnia. Ahogyan minden előterjesztéskor, úgy a legutóbbi, vagyis a március 19-i tanácsülésen is elnapolták a kérdést, pedig októberben az volt a cél, hogy január elsejétől életbe léphessen a városi rendelet.

Abban mindenki egyetért, hogy fizetésre kell bírni azokat a személyeket is, akik nem kötnek szerződést, azonban arról már folyik a vita, hogy milyen módon kellene ezt megvalósítani.

Ha a városi tanács tagjai nem eszközölnek módosítást, akkor a mostani előterjesztés szerint léphet életbe a helyi szabályzat, amely két lehetőséget szab meg: vagy szerződést kötünk a Florissal, vagy pedig leadjuk a nyilatkozatunkat és ezzel felvállaljuk a speciális illeték kifizetését. Azoknak a névsora, akik egyik kötelezettségnek sem tesznek eleget, a Florisal listája és a meglévő lakossági nyilvántartás összevetése során derül majd ki. A szabálysértők pedig komoly büntetésekre számíthatnak.

Még nem sikerült a városi tanácsnak egy rendeletet elfogadnia a szemétszállításra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: