2010-05-13 14:59:48• hírek • Póti Orsolya

Hozzáértő ápolók versenye

A Romániai Vöröskereszt minden évben megrendezi a „Hozzáértő ápolók" versenyét, mely több szakaszból áll. A vetélkedőt általános iskolás diákok és középiskolások számára először 1962-ben rendezték meg Romániában, és azóta hagyománnyá vált.

Szatmárnémetiben csütörtökön került sor az általános iskolások számára megrendezett megyei szakaszra, és ezzel a szakasszal le is zárul a verseny ezen diákok számára.  A tizennégy versenyző csapat tagjai az Ifjúsági Tábor területén gyűltek össze, a megmérettetés pedig délelőtt tíz órától kezdődött. A versenyen nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásokat is megmutathatták a diákok. A megyei szakaszra többek között olyan iskolák csapatai jutottak tovább, mint a 10-es számú Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Mikolai Gellért Sándor Általános Iskola, vagy a Nagykárolyi 1-es számú általános iskola.

Az öttagú csapatoknak a feladatlapok kitöltéséhez most is tíz perc állt rendelkezésükre, ezt követően pedig megrendezték a verseny gyakorlati részét, melyben a diákok az áldozat tünetei alapján pontosan meg kellett határozzák a helyes diagnózist.

Az első döntőt végül a Turci Általános Művészeti Iskola csapata nyerte, a második helyet a 10-es számú Általános Iskola csapata érte el, míg a harmadik helyen a Nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola csapata végzett.  A győztes csapat egy érdemkupát kapott jutalmul, és ezzel a szakasszal le is zárult a „Hozzáértő ápolók" versenye általános iskolás diákok számára.


Megrendezték a Hozzáértő Ápolók verseny utoló szakaszát középiskolásoknak
Megrendezték a Hozzáértő Ápolók verseny utoló szakaszát középiskolásoknak



A diákok elméleti és gyakorlati tudásokat is megmutathatták
A diákok elméleti és gyakorlati tudásokat is megmutathatták


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: