2015-04-02 15:07:08• hírek • MTI

Hóvihar és forgalomkorlátozás Székelyfölfön

Forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök hajnalban a székelyföldi Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő 13B jelzésű országúton a térségben tomboló hóvihar miatt - jelentette a Mediafax hírügynökség.

Az 1276 méter magas Bucsin-tetőn átvezető országúton egyelőre nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek. Adrian Panescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal kancelláriavezetője a hírügynökségnek elmondta, hogy a korlátozást az útkarbantartó kérésére vezették be. Így próbálják elkerülni annak a veszélyét, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak, és torlódást okozzanak a hegyi úton.

A Bucsin-tetőn az éjszaka folyamán mintegy félméteres hó hullott, és a viharos széllökések hótorlaszokat képeznek az úton. A Hargita megyei országutakon az éjszaka folyamán 50 tonna sót szórtak le az útkarbantartók. A Kárpátok hágóin ennek ellenére 1-2 centiméteres hóréteg borítja az utakat.

A román országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek délutánig az egész országban erős szélre, esőre, a hegyvidéken pedig havazásra kell számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: