2019-01-16 13:33:14• hírek • Nagy Tímea

Hova utaznak és mennyit költenek nyaralásra idén a szatmáriak?

Dubrovnik, Horvátország
Dubrovnik, Horvátország

Még csak januárt írunk, de az utazási irodák kilincsét egymásnak adják az érdeklődők. Javában tart a nyaralások előfoglalási időszaka.

Az early booking szezon már decemberben megkezdődött, a szemfüles nyaralni vágyók azonban kivárták a januári árzuhanást és az utazási irodák újabbnál újabb ajánlatait. Ilyenkor egész nap égnek a vonalak, záporoznak az e-mailek az utazásszervező- és utazásközvetítő irodákban. A szatmáriak utazási szokásairól, az előfoglalási időszakról és a legkedveltebb desztinációkról beszélgettünk a Solarex Tours munkatársnőjével, Barbara Bernadettel.

 

Napospart, Bulgária

Napospart, Bulgária

 

Több okból is érdemes az év elején foglalni, mesélte a szakértő. Egyrészt a jó árak és a kedvezmények miatt, hiszen 25%-os kedvezményt és 6=7 éjszakás akciót is kifoghatnak az ügyfelek. A szállodák célja az, hogy a helyeket minél hamarabb feltöltsék, az előlegek beszedésével is bevételhez juthatnak még a főműsoridő előtt. A januártól áprilisig tartó időszakban a jó ár-érték arányú szállások nagy része elkel. Amennyiben jutányos áron szeretnénk vakációzni, érdemes időben nézelődni és a nyári programokat a nyaralás időpontjához egyeztetni. A munkahelyeken általában már januárban le kell adni az éves szabadságok tervét - jó alkalom ez a vakációs programok szervezésére és az anyagiak megtervezésére is.

 

Tenerife

Tenerife

 

Bernadette azt is elárulta, mely célpontok érdeklik a szatmáriakat és mennyit költenek átlagosan a szabadságolásra.

 

Többségében a két fős- és családi utakról esett szó. A tapasztalat azt mutatja, hogy a helyiek a kényelmes, teljes ellátást nyújtó szálláslehetőségeket részesítik előnyben. A közép-, valamint a felsőkategóriás hotelek és apartmanok a legkeresettebbek a kínálatban. A repülős vagy autós, buszos közlekedési módozatok az úti céloktól függően változnak. Átlagosan fejenként 350-600 euró között mozog az az összeg, melyet utazásra, szállásra és ellátásra szánnak az érdeklődők. Ezen felül a költőpénz az, mely egyénenként változó. Két fő 800 és 1000 euró, 1200 euró körül költ a nyári szabadságra. Négy fős családok esetében sokkal tágabb a minimum és a maximum, mert a közlekedési eszköztől a szállás kategóriájáig, sok minden befolyásolja az összeget. 800 eurótól egészen 2000 euróig átlagosnak vehető a több fős kiruccanásra szánt anyagi keret.

 

Paola, Olaszország

Paola, Olaszország

 

2018 és 2019 legkeresettebb célpontjai változatlanul Bulgária (Napospart), Horvátország, Görögország (Korfu, Zakynthos, Kréta), spanyol szigetek (Tenerife, Mallorca és a kontinentális rész), valamint Törökország és Olaszország voltak. Ezek közül Bulgáriába, Horvátországba és Olaszországba saját autóval mentek és mennek az utazók, a további helyszíneket repülővel közelítették meg. A repülős utak a jegyár és a reptéri illeték összege miatt drágábbak.

 

Split, Horvátország

Split, Horvátország

 

Eddig Bulgária vezeti a foglalási listát. Tavaly is ők lettek az elsők. Miért választják ezt a legtöbben? Még mindig itt a legjobb az ár-érték arány; a szállodákban magyar és román nyelvű animátorok és kihelyezett idegenvezetők is vannak; nincs túlzottan messze autóval sem, nincs senki transzferhez és tömegközlekedéshez kötve; családoknak tökéletes, hiszen a szállodák animációs programokat szerveznek a gyermekeknek, a felnőttek egy-két órára kettesben is maradhatnak; a tisztaságra, rendezettségre, a kiszolgálásra és a szolgáltatási színvonalra alig érkezik panasz.

 

Mallorca

Mallorca

 

A foglalási trendben az utazók biztonsági és egészségügyi elővigyázatossága is megfigyelhető, magyarázza az utazási szakértő. Az érdeklődők 95%-ban olyan úticélokat választanak, ahol biztonságban tudják a családjukat. Azok a földrajzi területek, ahol zavargások fordulhatnak elő vagy természeti csapások voltak, egyik napról a másikra elveszítik attraktivitásukat, hiába az alacsony ár. Az irodának ezzel kapcsolatban csak jó tapasztalatai voltak, eddig minden utazójuk épen és egészségesen ért haza, bárhová is utazott világszerte.

 

Marbella, Spanyolország

Marbella, Spanyolország

 

Az utazásközvetítő irodák előnye nem csak az, hogy jó árat biztosítanak (mennyiségi kedvezményt kapnak a szállásoktól, előfoglalási kedvezményt biztosítanak, 5=7 éjszakás akciókat is adhatnak), mindent leszerveznek, felvilágosítást nyújtanak az utat illetően szó szerint mindennel kapcsolatban, hanem sztornó- és utasbiztosítás is köthető náluk. A sztornó biztosítás, a társaságtól függően, akár 90%-ban is megtérítheti az út árát, ha közbeesik valami és meghiusul a kirándulás. Az utasbiztosítás a teljes körű egészségügyi ellátást állja a külföldi úti célok esetében.

 

Bízzuk a szervezést profikra, jobban járunk! Idén tanuljunk mások kárán. Tartalmas és esőmentes nyaralást mindenkinek!

 

Antalya, Törökország

Antalya, Törökország

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: